8 stk.

5 dl lunken vand
25 g øko gær
1 tsk ahorn sirup
1 tsk eddike
1 tsk salt
25 g fiber HUSK
25 g havre mel (eller Majsmel)
25 g knækket boghvede
75 g rismel
75 g maizena
75 g durramel (eller boghvede)

Vand, gær og sirup blandes og hviler mens du måler alle de tørre ingredienser af.
Alle de tørre ingredienser blandes godt sammen.
Tilføj eddike til væsken inden du tilsætter de tørre ingredienser til væsken under omrøring, gerne på maskine i 2-5 minutter.

På et bord drysser du solsikkekerner ud.
Når dejen er rørt, hælder du dejen ud på solsikkekernerne og trykker den flad til ca 2-3 cm i højden. Drys birkes på toppenaf dejen og pres dem lidt ned i dejen. Dej dejen i 8 stykker og fordel skagenslapperne på en bageplade. Lad dem hæve tildækket i 30 minutter mens ovnen varmer op.

Efter hævning….

Varm ovnen op til 250 grader varmluft. Sætbollerne i ovnen når ovnen er 250 grader og sæt temperaturen ned til 200 grader. Lad dem bage i ca 30 minutter.

Disse skagenslappere er sprøde når de kommer ud af ovnen men bliver bløde når de er kølet ned. Vil du have dem sprøde igen, behøver de en tur i ovnen eller på brødristeren.

Personligt benytter jeg altid en panini grill til at varme brød og boller.

Du kan undlade birkes eller skifte dem ud med sesam eller hørfrø hvis du ligesom mig ikke kanlide at de sætter sig i tænderne.

Velbekomme