You are currently viewing Vores BEDSTE bageråd

Vores BEDSTE bageråd

-Køb min bog GLUTENFRI LIVSSTIL. Det bliver din bedste investering.
-Hold dig fra færdigblandinger. Ofte er de nærringsfattige og indeholder hvedestivelse som er renset fra gluten.
-Lav dine egne færdigblandinger.
-Lær de forskellige mel typer at kende ved at prøve dem. Der findes SÅ meget forskelligt mel indenfor det glutenfrie område
-Vær kvalitets og prisbevidst. Jeg krydstjekker altid tilbuds aviser for spotvarer, samt netbutikker for tilbud. Derfor ved jeg hvad der er bedst og billigst og hvor til hver en tid. Det er i min egen interesse.
-Før dagbog i starten af din glutenfrie rejse således du kan finde ud af om din mave reagerer negativt på noget bestemt mel. Nogle kan døje med maveonde da de f.eks. ikke kan tåle for meget ris, majs eller glutenfri havremel. Hver enkelt krop og mave reagerer forskelligt og de små ting gør forskellen. Så vær opmærksom og mærk efter.
-Start altid med at forvarme din ovn til MAX varme og altid på varmluft. (Min ovn kan blive 260 grader varm)
-Sæt bagværket hurtigt ind i ovnen. (Sluk evt. for blæseren (varmluft) når du sætter bagværket ind i ovnen så temperaturen ikke daler for meget og slet ikke til under 200 grader.)
-Bag de første 5-10 minutter på HØJ varme og skru derefter ned til “normalen” 200 grader. (dette gælder for boller og brød der bages mere end 25-30 minutter)
-Lær din ovn at kende. Glutenfrit bagværk er meget væskeholdigt og skal derfor ofte bages længe. (Det værste der kan ske er at du bager dit bagværk i for kort tid eller ved for lav varme, men sker dette så sig blot PYT, for så har du en omgang klæg brød til romkugler.)
-Smid aldrig mislykkedes brød ud. Det kan laves til romkugler, rasp, müsli eller lignende.
-Glutenfri dej skal hverken æltes for meget eller mættes for meget. Det skal blot røres hurtigt sammen fra start. Min metode er nemlig enkel. Bland de våde og tørre ingredienser hver for sig. Bland dem derefter hurtigt sammen (HURTIGT er indenfor 1 minut)
-Glutenfri dej behøver ikke at blive håndteret med hænderne. Benyt redskaber såsom bagepapir, olie, ske, dejskraber, dejdeler osv til at lave opdeling med. (Hvis du vil benytte dine hænder så husk blot at have masser af vand eller olie på hænderne hele tiden, ellers kan dejen klistre fast)
-Glutenfri dej behøver ikke en masse hævetid hvis du benytter en af mine afstemte opskrifter. (Mine opskrifter er lavet ud fra mit princip om at jeg gerne vil have bagværk hurtigst muligt.)
-For en mere smidig og håndterbar dej, tilføj 2 tsk xanthan gum pr liter væske. (Men benyt kun xanthan gum hvis det er nødvendig med smidighed da det har tendens til at gøre bagværket mere tørt.
-Benyt forskellige meltyper og gerne grove da de indeholder flere fibre.
-Benyt forskellige typer af kerner og flager i dit bagværk da maven vil ELSKE dig for det.
-Benyt gerne krydderier i dejen. Prøv dig frem, for alt kan bruges. Mine favoritter er bl.a. gurkemeje, Allround krydderi fra Santa Maria og friskkværnet hvid peber i stor stil.
-Bag større portioner når du mestrer en opskrift og fyld fryseren op.
-Skiveskåret brød og boller varmes på en panini grill (billige udgaver fås i supermarkeder). Varmer du hele brød eller boller op så skyl det med vand under hanen inden du sætter det i en varm ovn.

De kærligste hilsner fra Betina Munk (og Steffen)

Dette indlæg har 1 kommentar

Der er lukket for kommentarer.