I denne opskrift benytter jeg aquafaba som erstatning for æg.
Aquafaba er vandet fra kikærterne.
1 stor dåse kikærter indeholder ca. 1½ dl aquafaba og den mængde passer til opskrifter her. Så det passer med at du har kikærter snack eller aftensmad i form af ingrediens til humus, falaffel eller til salat.

Ønsker du også at fjerne dadler fra opskriften så kan du istedet benytte sukrin eller mammas zugar. Men personligt har jeg det fint med at søde med dadler.

1 dl aquafaba
1 dl vand
200 g dadler
100 g kokosolie
nips salt
3 tsk vaniliesukker
80 g kikærtemel
50 g kakao
40 g HK mandler

Topping inden bagning:
2 spsk peanutbutter
½ dl aquafaba

Alle ingredienserne til kagen blandes og blendes med stavblender.
Massen presses i en form på 20×20 cm, 10×30 cm eller i en brødform
Toppingen blandes og svirles på kagen.
Kagen bages i 25 min på 175 grader.
Sættes gerne på køl 1 time før den skæres.


Du kan evt. lave soyafløde eller aquafaba til vaniljecreme. Det gør bestemt ikke oplevelsen værre 🙂