Tsoureki

Tsoureki

Traditionelt er Tsoureki et sødt græsk brød der spises til påske. Der er typisk anvendt både smør, orange skal og resin, en type harpiks der giver en lidt speciel smag. Brødet spises også i andre lande end Grækenland.

Jeg er ikke så glad for den oprindelige smag så jeg laver istedet brødet med gurkemeje og så som madbrød istedet for et sødt brød.
Det er så hyggeligt at forme sit brød og for en stund være barn igen.
Jeg håber at du vil nyde denne opskrift lige så meget som mig.

Ingredienser:
2 dl vand
25 g gær
1 tsk ahornsirup
1 tsk eddike.
50 g smør
1 æg
2 dl yoghurt naturel
1 tsk salt
1 tsk gurkemeje
1 tsk xanthan gum
25 g fiber HUSK
50 g Maizena
40 g rismel
80 g majsmel
180 g durramel

Vand, gær og sirup blandes sammen.
Bland alle de tørre ingredienser godt sammen i en skål.
Smelt smør og hæld yoghurten deri.
Tilsæt eddike til vandet før du blander lidt af de tørre ingredienser i.
Bland så smør og yoghurt i og til sidst resten af de tørre ingredienser.
Rør dejen hurtigt med piskeris eller helst på maskine i 3-5 minutter.
Når dejen er rørt færdig kan den håndteres med det samme.
Jeg ruller gerne dejen ud med lidt olie på fingrene. På den måde undgår du at den klistrer til dine fingre.
Del dejen og rul lange pølser.


Du fletter 2 pølser sammen ved at ligge dem ovenpå hinanden som et kryds. Derefter krydser du dem på skift ligesom når du fletter med 4.
(se evt. video i min Insta story)
Husk at håndtere dejen forsigtigt.
Når der er xanthan gum i dejen er den dejlig fleksibel og håndterbar.
Benytter du ikke xanthan gum så er dejen mere skrøbelig og vil gerne flække lidt når du håndterer den.
Lad gerne dejen hæve i 30-60 minutter.
Pensles med æg og drysses med sesam.

Bages i 25-45 min afhængig om du har lavet små flet boller eller et stort tsoureki brød.

Lad brødet køle af før du skærer det.
Velbekomme.