1-10 personer 🙂
BUND:
1 spsk smagsneutral kokosolie
2 spsk peanutbutter
120 g havregryn/glutenfri
160 g dadler uden sten (ca. 14 stk.)
nips salt
FYLD:
1 vaniliestang eller 1 tsk vanilje pulver(ikke vaniljesukker)
1 spsk ahornsirup
3 dl fløde (eller soyafløde/kokosmælk)
200 g mælke eller mørk chokolade
2 blade husblas (eller agar agar)
Smelt kokosolien ved lav varme.
Alle ingredienserne til bunden blendes sammen i en minihakker.
Massen presses i en form (ikke for stor). Pres først siderne og så benyt resten til et tyndt lag bund. Sæt evt. formen på køl mens du laver fyldet.
Læg husblas i blød i koldt vand.
Varm fløden op til kogepunktet og tilsæt den udblødte husblas under omrøring. Tilsæt så chokoladen, sirup og vanilje og rør godt rundt så det hele blandes godt. Lad det køle lidt før du hælder det på tærtebunden.
Hældes en flydende masse med husblas ud mens den er for varm kan husblassen sætte sig mere i bunden. Lad den derfor køle og tykne lidt før du hælder den på formen.
Lad Tærten stå på køl i ca. 2 timer og pynt som ønsket.
Jeg toppede tærten med hakket mørk chokolade inden den blev sat på køl.