Trifli
En lækker lille dessert med lag af kompot, knas og pisket fløde.

Kompot:

1 vaniliestang
5-6 spsk sukker
600 g blommer (uden sten)
evt. lidt saft fra en citron.

Flæk vaniljestangen, skrab vaniljekorn ud og mix dem med lidt af sukkeret.
Skyl blommerne, fjern stenene og skær blommerne i små stykker.
Alle ingredienser puttes i en gryde og bringes i kog.
Lad kompotten simre i ca. 5-10 min. Smag den til med sukker eller citron. Kompotten skal være lidt syrlig.
Sæt kompotten på køl.

Makroner:

150 g mandelmel/mandler
180 g flormelis
1½ past. æggehvide

Alle ingredienserne samles i en skål eller minihakker (først det tørre og så æggehvide)
Massen puttes i en sprøjtepose og sprøjtes ud på et stykke bagepapir i små klatter på ca 2 cm i diameter.
Bages i en forvarmet ovn på 150 grader varmluft i ca 20-25 minutter. Afkøles på en rist.

Du kan lave trifle i så mange lag du ønsker. De serveres pænest hvis de er lavet i glas i tynde lag skiftevis kompot, fløde, smuldrede makroner. Skal det være ekstra sprødt så kan du blade makroner med ristet havregryn og evt ristede og hakkede mandler.
Pyntes som ønsket.