Trifli med makroner

Trifli med makroner

Trifli
En lækker lille dessert med lag af kompot, knas og pisket fløde.

Kompot:

1 vaniliestang
5-6 spsk sukker
600 g blommer (uden sten)
evt. lidt saft fra en citron.

Flæk vaniljestangen, skrab vaniljekorn ud og mix dem med lidt af sukkeret.
Skyl blommerne, fjern stenene og skær blommerne i små stykker.
Alle ingredienser puttes i en gryde og bringes i kog.
Lad kompotten simre i ca. 5-10 min. Smag den til med sukker eller citron. Kompotten skal være lidt syrlig.
Sæt kompotten på køl.

Makroner:

150 g mandelmel/mandler
180 g flormelis
1½ past. æggehvide

Alle ingredienserne samles i en skål eller minihakker (først det tørre og så æggehvide)
Massen puttes i en sprøjtepose og sprøjtes ud på et stykke bagepapir i små klatter på ca 2 cm i diameter.
Bages i en forvarmet ovn på 150 grader varmluft i ca 20-25 minutter. Afkøles på en rist.

Du kan lave trifle i så mange lag du ønsker. De serveres pænest hvis de er lavet i glas i tynde lag skiftevis kompot, fløde, smuldrede makroner. Skal det være ekstra sprødt så kan du blade makroner med ristet havregryn og evt ristede og hakkede mandler.
Pyntes som ønsket.

Luk menu
×
×

Kurv