Kanel bagværk

Kanel bagværk

Mmm, duften af en nybagt kanelsnegl, giffel, stang eller stjerne.

12-16 snegle/gifler eller 1 stang/stjerne

2 dl lunken vand

25 g gær

2 tsk ahornsirup

1 tsk eddike

50 g smør

2 dl kold mælk

1 tsk salt

1 tsk kardemomme

25 g fiber HUSK

50 g Maizena

50 g havregryn glutenfri

75 g rismel

75 g durramel

100 g Fuldkornrismel

Fyld:

1 spsk kanel

50 g smør

100 g farin (evt sukrin gold eller halv af hver)

50 g marcipan

Vand, gær og sirup blandes sammen og står imens du måler alle tørvarer af.

Mix alle tørvarer sammen.

Smelt smør og hæld mælken deri.

Tilsæt eddike til væsken før du blander lidt af de tørre ingredienser i. Bland så smør og mælk i og til sidst resten af det tørre.

Røres hurtigt med piskeris eller på maskine i 2-5 minutter.

Dejen er nu lidt gele-dej-agtig og kan håndteres med det samme med lidt olie på fingrene.

Jeg ruller dejen mellem 2 stykker bagepapir med olie på. Bare brug dine hænder som kagerulle og masser dejen tyndt ud.

Bland fyldet ved at smelte smør på panden ved lav varme og tilsætte de øvrige ingredienser.

Smør fyldet ud på dejen og form som ønsket. Hævetid 30 min

Bages i forvarmet ovn på 200 grader varmluft 15-45 min afhængig om det er snegle/gifler eller stang/stjerne.

Pyntes efter behov og lyst.

Jeg pynter med hvid chokolade eller/og glasur.

Husk at det skal være en fryd for øjet såvel som smagsløget!