DEJEN:
1 vegansk æg (1 tsk gul fiber HUSK og ½ dl vand) eller bare 1 æg 🙂
100 g smør/naturlig blok/margarine
100 g rørsukker
50 g durramel
50 g maizena
50 g tapiokamel
100 g rismel (glutinous)
nips salt
1 tsk bagepulver
1 tsk xanthan gum (eller 2 tsk hvis du anvender alm rismel)
200 g smør/naturlig blok til udrulning
FYLD:
100 g margarine/naturli blok
200 g flormelis
1 tsk vaniliepasta eller 2 tsk vaniljesukker.
I min IGTV video laver jeg kun en halv omgang.
DEJEN:
Jeg laver dejen med vegansk æg.
Bland vand og sukker sammen i en skål.
Smelt smør ved lav varme og lad det køle lidt før du hælder det i,
sukker vandet.
Anvender du æg, så bland æg og sukker
Bland alle de tørre ingredienser godt sammen i en skål.
Rør dejen sammen på en røremaskine og tilpas dejen med vand/olie/xanthangum.
Den skal være blød og smidig.
Rul dejen tyndt ud på et stykke bagepapir og skær smør/naturlig blok med en ostehøvl.
Se IGTV video for vejledning her: https://www.instagram.com/tv/B_szYm4htsE/?utm_source=ig_web_copy_link
Rul, køl, rul, køl osv.
Dejen rulles tyndt ud, køles og skæres i passende stykker. Drysses med sukker og placeres med mellemrum på en bageplade med bagepapir. Sæt på køl indtil de skal bages.
Bag gerne kanter som test før du bager de flotte stykker.
FYLD:
Margarinen piskes luftig i flere minutter. Det kan være lidt sværere end med smør, men pisk, pisk, pisk, pisk……
Tilsæt flormelis og vanilje og pisk videre.
Fyld på sprøjtepose, fyld dine franske vafler og server.
Originalopskriften på franske vafler fra Karen Wolff er baseret på mel, sukker og margarine og jeg har forsøgt at gøre dem så lignende som muligt.