You are currently viewing Kammerjunker

Kammerjunker

Her kommer 2 udgaver af vaniljekranse som jeg laver.
Min originale opskrift lyder således.

2 PLADER
100 g smør
1½ dl fløde
2 æg
15 g sukker (evt mere til de sukkerlystne)
1 tsk vanilie
1 tsk kardemomme
2 tsk bagepulver
15 g husk
275 g rismel
1 citron skal

Ellers kan du lave luksusudgaven ala vaniljekranse
1 vaniljestang
2 æg
200 g smør (blødt)
200 g sukker
100 g maizena
100 g mandelmel
100 g kikærtemel
200 g brun rismel

Smør smeltes.
De tørre ingredienser blandes godt sammen.
De våde ingredienser blandes sammen og de tørre ingredienser røres
deri. Når dejen er tilpas lind, kommes den i en sprøjtepose med tyl og
små kammerjunkere sprøjtes ud på en bageplade med bagepapir.
Fik du ikke smeltet smør varmt nok så blev dejen for hård til at sprøjte ud.
Lav derfor små kugler eller dutter. De behøver slet ikke at være perfekte eller ens bare helst ca samme størrelse grundet afbagningen.
Sæt dem gerne på køl i en ½ time eller mere for at undgå at de flyder ud
når de bliver bagt i ovnen.
Bages i forvarmet ovn på 175 grader varmluft i 10 minutter.
Derefter sænkes temperaturen til 150 grader og de får yderligere 15-20
minutter i ovnen.
Hold øje da hver ovn er forskellig og de skulle nødig blive for bagte.

TIP
Du kan bruge andet mel hvis du har lyst til det. Det ændrer en smule på
konsistensen og det endelige resultat men resultatet bliver godt alligevel.
Det er helt enkelt en smagssag.

Se IGTV her når Sofus og jeg laver kammerjunker sammen https://www.instagram.com/tv/B_m092rBePn/?utm_source=ig_web_copy_link