Pølsebrød eller sandwichbrød

Pølsebrød eller sandwichbrød

CA. 10-20 STK.

5 dl lunken vand (lukewarm water)
25 g øko gær (fresh yeast)
1 tsk ahornsirup (maplesirup)
1 tsk eddike (applecider vineger)
1 tsk salt
25 g fiber HUSK (husk powder)
25 g havremel (oatflour, glutenfree)
50 g maizena (cornstarch)
75 g majsmel (cornflour)
100 g tapiokamel (tapiocaflour)
100 g fuldkornsrismel (brown rice flour)

Vand, gær og sirup blandes sammen.
Bland alle de tørre ingredienser sammen.
Tilsæt eddike til væsken før du blander de tørre ingredienser i.
Dejen røres hurtigt med piskeris eller på maskine i 3-5 minutter.
Dejen er nu lidt gele-agtig og kan formes med det samme med lidt olie på fingrene.
Har du tid til det så lad gerne dejen hæve 60-120 minutter.
Laver du pølsebrød så rul små pølser på 3 cm tykkelse og 10-12 cm længde.
Sæt dem med 1-2 cm mellemrum på bagepladen så de evt. hæver lidt
sammen.
Forvarm ovnen til max varme f.eks 250 grader varmluft.
Bages de første 5-10 mi på fuld varme.
Sænk derefter temperaturen til 200 grader varmluft og bag dem yderligere i 15-20 minutter.
Lad dem afkøle minimum 20-30 minutter.

TIP
Tilsæt gerne smag til din dej. Bare en enkelt tsk gør en forskel.
Salt, peber, hvidløgspulver og allround krydderi er blandt mine favoritter.

Vil du se en video om hvordan jeg laver disse brød så er den på IGTV på engelsk her: https://www.instagram.com/tv/B_0UwRQhaOC/?utm_source=ig_web_copy_link

Herunder er et foto af 3 slags hotdogs.
En med chilifyld
En alm hotdog
En ramsløg hotdog


Luk menu
×
×

Kurv