RAW tærte med ckokolade og bær
Du kan med god samvittighed spise mere end ét stykke...

RAW tærte med ckokolade og bær

Du kan med god samvittighed spise mere end ét stykke…

Ingredienser:

Bund:
1 tsk kokosolie smagsneutral
2 tsk peanutbutter
6 dadler
40 g mandler
50 g gf havregryn
10 g puffet quinoa eller ris
nips salt

Chokoladegranache:
½ dl fløde/ soyafløde
100 g mørk chokolade

Fyld:
200 ml mandelmælk
en stor håndfuld frosne bær
lidt citron
¼ spsk stevia eller ½ spsk ahornsirup
1 spsk maizena
lidt koldt vand
2 blade husblas/
en skål med koldt vand

Fremgangsmåde:

Bund:
Smelt kokosolien ved svag varme og tilføj peanutbutter.
Blend havregryn, mandler og salt i en minihakker/foodprocessor.
Tilføj de resterende ingredienser og blend til en ensartet masse.
Placer massen i en form og tryk den hårdt ud.
Placer bunden i køleskabet eller fryser mens du laver fyldet.

Chokoladeganache:
Hak chokoladen.
Bring fløden til kogepunktet.
Tilsæt chokoladen til den varme fløde.
Hæld din chokoladeganache på den kølige tærtebund og lad den sætte sig inden sidste lag.

Fyld:
Læg husblas i blød i en skål med koldt vand.
Bland maizena med lidt koldt vand og rør det godt ud.
Blend mandelmælk med de frosne bær og tilsæt lidt citron. Sigt væsken ned i en lille gryde.
Tilføj stevia/sirup og maizena og tænd for blusset på middel varme.
Når væsken koger, tilsætter du den udblødte husblas og rør indtil det begynder at tykne lidt.
Lad væsken køle lidt før du hælder den over kagen.
Lad kagen køle i nogle timer eller stil den i fryseren..
Pynt som ønsket og server med god samvittighed.