Mælkesnitter

Mælkesnitter

Ca. 12 store

Ønsker du at lave mælkesnitter i en vegansk udgave kan du udskifte fløde med soyafløde eller evt. kokosmælk. Du kan erstatte husblas med agar agar eller blot benytte mere maizena til at jævne med.
Aquafaba erstatter æg.

Jeg laver altid denne uden raffineret sukker og med en blanding af kokossukker og erythritol (mammas sugar/sukrin)


KAGEN
2 æg (eller 90-100 g aquafaba)
100 g mammas sugar/kokossukker/ rørsukker/sukrin
100 g smør/smørbar blok
100 g chokolade 45-86%
100 g rismel eller andet mel
(jeg benytter kun 80 g mel for en mere klæg brownie-agtig bund)
1 tsk vaniljesukker
nips bagepulver
nips salt

FYLD
2½ dl fløde
1 tsk ahornsirup/agavesirup
1 tsk vaniljesukker
1 tsk maizena
1½ blad husblas

Æg og sukker piskes luftig.
Smør smeltes ved lav varme og chokoladen tilsættes og de blandes sammen til en ensartet masse.
Alle de tørre ingredienser blandes godt sammen.
Smør og chokolade massen blandes i æg og sukker skummet og de tørre ingredienser vendes i.
På en bageplade med et smurt stykke bagepapir fordeles dejen i et tyndt lag, helt ud til kanterne.
Bages i forvarmet ovn på 180-200 grader varmluft i 8-10 minutter.

Kagen køles.

Husblas ligges i koldt vand.
½ dl fløde blandes med 1 tsk maizena.
1 dl fløde med sirup og vaniljesukker varmes op til kogepunktet og husblas tilsættes under omrøring. Tilsæt den ½ dl fløde med maizena under omrøring og lad det tykne lidt. (Du kan evt. sigte fløden for at undgå klumper).
Den sidste 1 dl fløde piskes til skum og vendes i den let afkølede tykke fløde pannacotta.

Kagen skæres over på midten og skæres til så de 2 stykker kage passer til en bradepande eller form.
Fløden fordeles på den ene halvdel. Den anden halvdel af kagen lægges ovenpå og presses let.
Sæt kagen på køl eller frys og skær dine mælkesnitter ud efter 1-2 timer.
Dine mælkesnitter kan sagtens pakkes og fryses men herhjemme ryger de hurtigere end jeg kan nå at pakke dem ned.

Luk menu
×
×

Kurv