Ca. 2½ dl mayo.
RAMSLØG OLIE
1 stort bundt ramsløg
2 dl (200 ml) olie
RAMSLØG MAYO
1 tsk. æblecidereddike
2 æggeblommer
2 dl (200 ml) ramsløgolie
nips salt og friskkværnet peber
RAMSLØG OLIE
Du laver ramsløg olie ved at blende ramsløg med olie (raps/solsikke) og
så sigte grøden fra olien.
Grøden kan du benytte til at lave pesto af eller tilsætte det til en grov mayo.
Husk blot på at grøden indeholder mere vand fra planten, så derfor fordærver den hurtigere.
RAMSLØG MAYO
Æggeblommer, eddike, salt og peber piskes sammen.
Olien tilsættes lidt ad gangen.
Mayonnaisen piskes indtil alt olien er optaget.
Bliver mayonnaisen for tyk undervejs, piskes der nogle dråber vand eller eddike i.
Bliver den for tynd, piskes der blot mere olie i.
Smages til med salt og friskkværnet peber.
Er du ikke som mig, mega tosset med ramsløg, kan du sagtens benytte 50%
ramsløgolie og 50% neutral olie når du laver din mayo.
Opbevares på glas i køleskabet i månedsvis.
Husk at skolde dine glas og evt. skylle dem med atamon inden du hælder mayonnaisen deri.
Se min engelske IGTV video hvor jeg laver en 5 dobbelt portion. Hvis du er som mig kan du lige så godt lave meget. Jeg ELSKER mayo og især med ramsløg.
Link til IGTV her https://www.instagram.com/tv/B_u_6P1BXtv/?utm_source=ig_web_copy_link