Du kan lave raw kugler på alle tænkelige måder, det er kun din smag der sætter grænser. Jeg kan bedst lide at dejen er fast og så bliver hård på køl, mens andre bedst kan lide en blød dej der bliver kun en smule hårdere på køl.
Husk på at sådan noget som kokosolie og chokolade størkner hårdere op så hav det i mente når du forsøger med din egen variant.
Jeg har tidligere lavet raw kugler og romkugler som du måske allerede har set på iGTV eller i storyes, men for nylig samgte jeg en variant hos min søn Sofus’ bonus mor og MUMSSS.
Det syrlige fra både gojibær og frysetørret hindbær, DET var bare lige sagen.
Jeg er dog tosset med alle udgaver. Min mand foretrækker kokos og rom, dem bliver jeg personligt hurtigt trætte af.
Nu er det op til dig at prøve at lave dem og jeg kan lige så godt sige det, LAV ENDELIG DOBBELT portion eller mere.. De forsvinder hurtigt.
Her på billedet ser du fra øverst af:
PEANUT
BÆR
KOKOS
HASSELNØD
Jeg har liiidt OCD så disse kugler er lavet så de indeholder ca 64 kcal hver. Ændrer du på opskriften så ændrer det sig jo selvfølgelig, og det er da i virkeligheden også ligegyldigt, for de kan jo sagtens spises selvom de ikke er 64 kcal hver…… ELLER KAN DE…. 🙂
Reglen når du laver disse kugler er, at jo mere du blender dem, altså massen, jo mere samler de sig. Alt hvad der er hårdt skal blendes til smulder først og eller så blendes alt blot sammen.
Blender du kun det klistrede, feks dadler, så kan et være svært for maskinen at skubbe massen rundt, derfor er det bare at blende det hele på en gang og BUM, så de de klar til at blive rullet.
Jeg kan godt lide den masse der har lidt smuldrende konsistens der skal trykkes sammen men ønsker du dem blødere i konsistensen så skru op for noget af det bløde der falder i din smag. Der er ej heller noget i vejen for at tilsætte rom, mandel, karamel smag eller sågar bønner på dåse (sorte, hvide, kikærte) eller en smule marmelade..
Grunden til at jeg bruger proteinpulver er for at få mere protein i kosten og undgå sukker.
Har du ikke lige det ene, ja så har du sikkert det andet.
RIGTIG GOD FORNØJELSE..
Og til sidste vil jeg gerne bede dig om én ting selvom at det måske lyder lidt frækt.
Vil du vise mig dine kugler?? Jeg elsker altid at se lidt med. Del dem gerne med mig.
PEANUT kugler – 12 stk:
et nips salt
10 g kokosolie (smeltet)
20 g havremel/havregryn (glutenfri)
20 g protein pulver (bodylab vanilla milkshake) eller vaniljesukker
40 g peanutbutter
100 g dadler (helst de klistrede og bløde slags)
Det hele blendes og kugler formes… Her kommer min OCD igen i spil for jeg vejer den færdige dej og deler det op så de vejer det samme.
Disse har jeg rullet i 3 g cacao 11% fedt, det ser flot ud men grisser fingrene 🙂
BÆR kugler – 16 stk
4 g frysetørret hindbær blendes til pulver og sættes til side)
30 g gojibær (blendes fint)
et nibs salt
5 g cacao 11% fedt
10 g kokosolie (smeltet)
10 g havremel/havregryn (glutenfri)
20 g protein pulver (bodylab vanilla milkshake) eller vaniljesukker
25 g tranebær (du bestemmer selv om de er dem med eller uden sukker eller rosiner)
35 g mandel mel (eller mandler du har blendet først)
122 g dadler (helst de klistrede og bløde slags) (om det er 120 eller 125 g spiller ingen rolle)
Det hele blendes og kugler formes inden de rulles i hindbær pulver.
KOKOS kugler – 13 stk
et nibs salt
7 g havremel/havregryn (glutenfri)
20 g protein pulver (bodylab vanilla milkshake) eller vaniljesukker
20 g cashewnødder
60 g kokos flager/mel/chips, blot det er blendet. (gem 10 gram til at rulle kuglerne i)
100 g dadler (helst de klistrede og bløde slags)
HASSELNØD kugler – 19 stk
80 g hasselnødder (blendes til mel) (du kan riste dem først hvis du ønsker mere smag)
5 g cacao 11% fedt
10 g kakaonibs (evt blendet)
10 g kokosolie (smeltet)
20 g Marabou premium 70% (smeltet)
25 g protein pulver (bodylab vanilla milkshake) eller vaniljesukker
120 g dadler (helst de klistrede og bløde slags)