Jeg er meget stolt over at dele denne opskrift med dig, da jeg selv fik mega optur da jeg fik idéen. Efter utallige forsøg på at lave madpandekager efter traditionel mexicansk opskrift eller som søde pandekager fik jeg idéen og tænkte ud af boksen da jeg ønskede at lave den perfekte madpandekage. Disse er suveræne og du MÅ prøve dem.
Fortvivl ikke hvis du ikke rammer stegepanden helt præcist de første par gange.
Øvelse gør mester, præcis som med alt andet.
18-20 stk.
12 dl lunken vand
50 g øko gær (eller 3 tsk bagepulver)
2 tsk ahorn sirup
2 tsk eddike
2 tsk salt
10 g carob pulver (kan undlades)
50 g fiber HUSK
65 g chiafrø
85 g maizena
200 g quinotto mel (eller andet)
200 g boghvedemel
200 g fuldkornrismel
SE MIN IGTV video om hvordan jeg lavr disse madpandekager. Link nederst i dette indlæg.
Vand, gær og sirup blandes sammen.
Bland alle de tørre ingredienser sammen.
Tilsæt eddike til væsken før du blander de tørre ingredienser i.
Dejen røres hurtigt sammen med piskeris eller på maskine i 2-5 minutter.
Dejen er nu lidt gele-agtig og hældes ud på et bord med olie.
Du skal bruge 3-4 stykker bagepapir.
De 1-2 af dem klippes til skabeloner på størrelse med din stegepande.
De 2 andre stykker bagepapir benytter du når du skal lave pandekagerne
papirstynde.
Hæld en spsk smagsneutral olie på bagepapiret (hellere for meget end
for lidt) og placer en håndfuld dej derpå.
Hæld lidt olie ovenpå dejen og læg det andet stykke bagepapir ovenpå.
Med hænderne trykkes og køres dejen til den er ca 1-2 mm papirstynd.
I de første forsøg bliver pandekagerne måske tykke indtil du har fået rutinen og modet til at lave dem papirstynde.
Når dejen har den ønskede tykkelse, så fjernes det øverste bagepapir og
skabelonen lægges ovenpå. Med en kniv skæres rundt om skabelonen.
Vend det nederste bagepapir med dej og skabelon på, så det er skabelonen der ligger på bordet med dej på.
Nu kan du blot fjerne det store stykke bagepapir så det er skabelon og
pandekage der er tilbage. På nuværende tidspunkt ligger skabelonenaf
bagepapir på bordet med pandekagen ovenpå.
Nu skal pandekagen steges.
Placer skabelonen med pandekagen over hele håndfladen med spredte
fingre med bagepapiret mod håndfladen. Vend hurtigt pandekagen over
på den varme stegepande. Efter et par sekunder kan du nemt fjerne skabelonen af bagepapir og lige ryste panden så pandekagen løsner sig.
Vend pandekagen efter et minuts tid og giv den den ønskede farve. Så-
dan fortsætter du indtil du er en sand madpandekage mester.
Stegepanden skal være varm men ikke så varm at pandekagerne bliver
sprøde. Hold derfor lige øje med temperaturen undervejs.
Du kan se hvordan jeg laver madpandekager på min Instagram profil (IGTV).
Se videoen her: https://www.instagram.com/tv/B-cblqBBrHM/?utm_source=ig_web_copy_link