ca 3-4 personer
1 æg
1 tsk salt
1 tsk bagepulver
1 tsk xanthan gum
4 dl lunt vand
25 g Husk
75 g rismel
75 g kikærtemel
100 g teff mel
topping (feta, kartofler, urter og tomatkompot)
Mix alle tørvarer sammen før du rører alle ingredienserne sammen på røremaskine.
Lad dejen hvile i 30 min.
Del dejen i 2-4 stykker og rul den ud med håndfladen mellem 2 stykker bagepapir med olie på.
Bagetiden afhænger af tykkelsen på pizzaen.
Bages i forvarmet ovn på 200 grader varmluft (gerne på pizzasten) i 15-25 min (til bunden er sprød og lys brun) før der lægges fyld på.
Bages derefter yderligere med fyld på i 15-20 min på 200 grader varmluft.
På denne pizza har jeg benyttet smuldret feta og kartoffel i tynde skiver.
Kartoflerne er penslet med olie og drysset med salt, peber og til sidst toppet med friske urter.
Inden servering toppes pizzaen med tomatkompot for at give det et extra pift.
Se opskriften på tomatkompot under opskriften på “Bruschetta”