You are currently viewing MIN SIDE – INGEN REKLAMER

MIN SIDE – INGEN REKLAMER

HEJ og velkommen kæreste du som nu læser med. TAK for det.
Denne side er min helt egen, uden sponsorer og reklamer, for jeg betaler alt selv af egen lomme, helt enkelt for at du ikke skal have pop-ups lige i FACE med reklame, noget som jeg selv synes er møg-irriterende.
Først vil jeg sige UNDSKYLD, for jeg er lidt ordblind, hurtig på aftrækkeren og gør mig ikke så meget i korrektur, komma og punktum. Så tag en dyb indånding og NYD TUREN.

Jeg er ingen virksomhed, blot en person der bager som hobby, døjer utroligt med helbreddet og som deler det meste med dig og jer.
Det gør jeg helt enkelt da jeg synes at det både er hårdt og ensomt at få diagnoser. I 2016 fik jeg diagnosen cøliaki og mit utålmodige JEG susede igennem data osv. Jeg brænder nu inde med en masse viden. Derfor har jeg også testet alt både fra produkter, ingredienser til opskrifter og læst forskninger og andres erfaringer. Dernæst har jeg nærmest testet alt på min krop lige fra produkter, behandlinger, div motion osv. PYYYHHH

Jeg har vist køøøørt liiiiiiidt for stærkt, for imens jeg havde fået diagnosen cøliaki sammen med en håndfuld andre dejlige autoimune diagnoser så tænkte jeg helt enkelt; DET GÅR OVER, hvis jeg bare ignorerer min krops signaler. Men det gør det ikke!

Nå, men det korte af det lange er, at jeg deler for at støtte og inspirere. JEG ER HER FOR AT HJÆLPE DIG og jeg svarer stort set alle der skriver til mig. Pt har jeg dog lavet en facebook gruppe der hedder GLUTENFRI LIVSSTIL Betina Munks opskrifter, hvor I kan hjælpe hinanden når jeg ikke altid har energien eller muligheden for at være der. Derfor beder jeg dig om, ikke bombe mig med beskeder, for så er det ikke plads til alle, og jeg vil så frygtelig gerne hjælpe så bredt jeg kan hvadenten det er bage råd, støtte eller lign. Skriv gerne, kortfattet og overskueligt, både til mig privat og på facebook siden. TAK

Nu ved jeg ikke lige hvordan og hvorfor at du er landet på min side, men MIT RÅD til dig lige meget hvad er: LYT TIL DIN KROPS SIGNAGLER også selvom at du er blevet sendt fra lægen med en besked om at de ikke kan finde noget galt med dig.
Føler du at der er noget HELT GALT, så er der det højst sansynligt, hvadenten det er en sygdom der er fysisk eller psykisk. Stress og depression rammer mange men mange får også diagnosen selvom at der er noget helt andet galt. Det jeg mener er, at stress og depression sagtens kan være et symptom på en uderliggende lidelse.

Jeg er hverken læge eller diætist men jeg taler kun ud fra mine egne erfaringer.

Jeg håber at jeg kan hjælpe dig til at hjælpe dig selv.
SAMMEN ER VI STÆRKERE – og husk altid på at DU ER IKKE ALENE.

På min Instagram kan du se videoer og billeder til inspiration og i mine bøger får du opskrifter på mad til hele dagen, ugens 7 dage samt en masse dejligt bagværk til hverdag, fest og juletiden. Generelt er der tale om erfaringer, råd & opskrifter fra mig af. On/off vil jeg sælge mine bøger i fysisk form. Dette vil KUN foregå ved at jeg åbner for forudbestilling i en kort periode og så bestiller jeg det antal bøger der er forudbestilt.
I starten lagde jeg selv pengene ud og håndterede bøger dagligt, eller min mand Steffen og søn Sofus gjorde, men det fyldte for meget både fysisk og mentalt. Derfor har vi valgt at gøre således fremover.
Mine bøger er selvudgivede, dvs jeg har lavet alt materialet, prøvebagt igen og igen og taget billederne. Min mand har samlet det helt så det ser anstændigt ud. Vi er begge stolte og glæder os meget over at se at vi kan glæde andre.

Der vil altid være nogen der er nye i den glutenfrie verden hvadenten grunden til at spise glutenfrit er cøliaki, gigt, andre autoimune sygdomme eller blot et aktivt valg.
Husk på, at hver gang du deler dine oplevelser med andre, så er du med til at inspirere, hvilket er SÅ VIGTIGT. Du behøver hverken at være proff, rutineret eller god til at tage billeder. Del blot og vær ærlig, hvem ved, måske mærker du også glæden ved at kunne hjælpe andre ligesom mig. Det er jo også skønt at få skulderklap og ros. Mærk det selv på egen krop. SPRED KÆRLIGHEDEN – DET er meningen med livet, hvis du spørger mig.

Min søn Sofus fra 2014 fik konstateret cøliaki i 2017.
Efter jeg fik diagnosen i 2016, vidste jeg bare at Sofus havde det også. Han var meget stor og velnæret så børnelægen mente ikke at det var tilfældet, men da jeg insisterede, sendte hun os videre til Aalborg sygehus. Der blev vi mødt med åbne arme og blodprøverne indikerede at Sofus havde cøliaki. De tilbød og en gastroskopi selvom man på børn godt kan stille diagnosen udfra blodprøven. Vi takkede ja og heldigvis for det da. For selvom det var hårdt at sulte sit barn i et døgn, da man jo skal faste inden en kikkert undersøgelse, så var det for os dét værd. Den lille gut tog det i stiv arm, med filur is hele dagen, sådan var dét bare.
Efter gastroskopien sagde de at det hele så “fint” ud (man kan ikke se cøliaki med det blotte øje) men de fandt en adenom. En adenom er en knude, godartet, vel og mærke, men det gav anledning til at kigge i tarmen den anden ende fra. Derfor fik vi en tid til en koloskopi ugen efter. Så, igennen én dag mere med faste, og vores lille gut tog det igen så pænt. Men ikke mor her, åh, det er hårdt at se sit barn “forsvinde” fra en som et blink med et øje (narkosen). De fandt heldigvis ikke flere knuder men én er en for mange, derfor blev vi tilbudt et tjek et par år senere. Det viste sig at der ikke var kommet flere knuder til da vi i 2020 fik foretaget gastro og koloskopi på Sofus. PY HA. Prøven, altså biopsien fra 2017 viste jo selvfølgelig at Sofus havde diagnosen cøliaki.

SÅLEDES STARTER MIN FØRSTE BOG:
For det første vil jeg gerne takke dig, som nu læser med.
Det betyder utroligt meget for mig, da det er en meget personlig bog.
Jeg byder dig indenfor i mit køkken, mit hjem og i mit liv.
Fra begyndelsen vil jeg gerne informere om, at jeg hverken er læge eller diætist, men at jeg i bogen her deler ud af mine egne erfaringer. Jeg fik i 2016 konstateret cøliaki hvilket ændrede hele mit liv på mange måder. Derfor vil jeg gerne dele mine erfaringer og viden med dig. Jeg er nemlig ekspert i min egen krop. Hurtigt fandt jeg ud af at udvalget af glutenfrit i supermarkederne og hos bageren ikke var særlig stort, og dét der var at købe, levede ikke op til mine standarder indenfor smag, kvalitet og næringsværdi.
Derfor gik jeg igang med at konvertere alle mine gamle opskrifter til glutenfrie, og begav mig ud på en rejse, hvor jeg skulle lære at tænke lidt anderledes. I den forbindelse testede jeg alverdens ingredienser indenfor det glutenfrie område og fandt hurtigt mine favoritter.
Det er ikke altid let tilgængeligt, det glutenfrie mel og mad, så det kan betale sig at være forberedt.
Her i bogen deler jeg ud af erfaringer fra min nye glutenfrie livsstil, mit liv, mine opskrifter, tips og tricks i håb om at mange, både med og uden cøliaki, vil få glæde og gavn af dette.
I et lille afsnit vil jeg kort forklare hvordan du som diabetiker eller veganer kan udskifte enkelte ingredienser for at imødekomme din livsstil. Helt konkret hvordan du erstatter med alternativer der selvfølgelig også er glutenfrie.

DEREFTER beskriver jeg mig selv, mine positive mantraer jeg bruger for at huske på at livet er skønt selvom at det ikke altid føles sådan (vi alle kender det).
Jeg skriver om Gluten, cøliaki, IBS, mine symptomer og mine behandlinger.
Jeg fortæller også lidt om fordøjelsen (et emne vi taler for lidt om, mener jeg, da vores afføring i virkeligheden kan fortælle meget om os).
jeg giver tips og gode råd til hverdagen og fortæller og de forskellige meltyper, ingredienser, erstatninger mm. Jeg beskriver lidt om de forskellige metoder til bagning af glutenfrit brød og om hvilke redskaber jeg ikke kan leve uden.
Bogen er inddelt i den samme røde tråd som alle mine bøger vil være inddelt i (indtil videre har jeg kun udgivet 2 men har materiale til nogle flere, det kræver blot tid og samle dem, tage fruske billeder osv.) Den røde tråd er 7 opskrifter i hver kategori, så derfor 7 brød, 7 boller, 7 morgenmad, 7 favoritretter osv. DVS mad til ugens 7 dage. YOU GET IT 🙂

Igennem hele mit liv har jeg beklaget mig til læger, men ingen hørte mig da jeg altid har være begavet og har haft mega meget krudt i røven. Desværre varede min energi ikke særlig langt for i slutningen af tyverne så fik jeg det rigtig skidt.

Jeg fik den ene diagnose efter den anden og jeg kunne kun få medicin og redskaber til en vis grænse. Nu i 2021 er jeg kommet så langt at lægerne har sagt at der ikke kan gøres mere, blot symptombehandle og så må jeg acceptere mine begrænsninger. (Jeg er igang med medicinsk forsøg på smertecenter Aalborg og afventer virkning.)
Se der, har jeg et problem, for jeg har aldrig været typen der har accepteret begrænsninger og har altid tænkt at jeg kunne nok løbe fra det hele. Men nej, du og I ved det jo sikkert allerede selv. Så hvem skal så passe på os, på mig. Ja det skal VI SELV og jeg selv. Og det er jo noget vi burde lære i skolen. Men her står jeg så med alle mine talenter. Min hjerne kører NON STOP. Jeg er perfektionistisk og vil gerne påtage mig alle andres opgaver også, for sådan har jeg været både i skolen og på div jobs. Men Pt og de sidste mange år har det stået ringe til.
I privaten sover jeg mere end et spædbarn. Når jeg så endelig er vågen vil jeg ha DET MESTE ud af min tid, så derfor presser jeg citronen også selvom at det koster dyrt i sidste ende. Ser du, jeg HAR prøvet at gøre det som de feks anbefalede mig på Skagen gigt og rygcenter hvor jeg fik en masse gode redskaber (et godt ophold forresten (3 ugers indlæggelse)). Jeg blev anbefalet at skrue tempoet og ambitionerne ned og efter jeg prøvede det en årrække så erfarede jeg i sidste ende at jeg hverken fik det bedre eller fik mere energi… Dvs jeg kunne køre 20 % i 5 timer eller 100% i 1 time…. Og i min verden så “kunne det jo være” at hvis jeg pludselig på magisk vis fik ekstra energi eller flere timer i døgnet, så kunne jeg snyde og nå meget mere… et kapløb mod tiden… åh alt den dejlige tid… Ja, som du kan fornemme så kæmper jeg mine egne kampe, især hvad angår den mest hensigtsmæssige måde at leve på…

Og
Vil du vide hvem jeg er, så kommer det her:

Ang min sygdomshistorie så kan du læse om det kortfattet her.

Jeg er født i 1983 i KBHs vestegn, har haft en hård start på livet, har gået på HTX, er uddannet frisør, uddannet i rejsebranchen, har været udenlands i 5 år og jeg ELSKEDE det. Her arbejdede jeg i hhv Spanien, Grækenland, Tyrkiet og sidst men ikke mindst så sad jeg afslutningsvis som destinationschef på Den dominikanske republik.
Gennem nogle gæster jeg mødte i rejsebranchen i 2008 mødte jeg Sofus far Martin og vi levede i sus og dus, nød livet, drak vin og bobler, vandrede (boede i grækenland en årgang, i bjergene, hvor vi tog til stranden og snorklede dagligt). Martin og jeg var hhv køkkenchef og hotelchef i 2 år et sted på fyn, så flyttede vi under tragiske omstændigheden til nordjylland, hvor vi endte med at blive. Da jeg blev gravid med Sofus i 2013 var jeg hotelchef på Hjorths badehotel i kandestederne (måske har i set mig i Danmarks dejligste badehoteller). Jeg fandt ud af at jeg var gravid fordi jeg fra den ene dag til den anden ikke kunne gå. meget tidligt havde jeg fået besked fra lægen om at jeg havde bækkenløgning fordi jeg var blevet gravis… UPS… nå men Martin ville beholde den 😉 og jeg havde ingen drømme om at blive mor, men jeg tænkte, hva fifan, det har jeg ikke prøvet før, så det kan jeg sikkert godt… MEENNNN, der følger jo ingen manual med… shit…. Det bedste der er sket for mig er min søn men, shiiit. Han sugede livet ud af mig bogstaveligtalt, mens jeg byggede ham…. Nå ja, Martin tabte sig 15 kg på et par uger da jeg var et par måneder henne og fik konstateret diabetes 1. Han blev blind og tabte håret, heldigvis kortvarigt, men som et lyn fra en klar himmel, var vores liv ændret for altid på mange måder… Det tog hårdt på os. Selv om vi var og stadig er rigtig er rigtig gode venner så kan livet være så hårdt at det bare ikke går.. vi prøvede… og vi havde det fint og godt, men i sommeren 2017 da Sofus skulle blive 3 år, besluttede vi os for at blive skilt. faktisk på vores 5 års bryllups dags fest, fortalte vi det til venner og familie og alle troede at det var en spøg. Det kom som et chok, men sagen er jo den, at man aldrig virkelig ved hvad der foregår i folks liv, medmindre at man får det af vide. Vi var og er stadig private mennesker.

I november 2017 møder jeg min dejlige mand Steffen, efter et par klassiske mislykkedes “tinder-dates”. Jeg havde egentlig opgivet men DER VAR HAN. Ja ligesom i den eneste ene, nogle gange så ved man det bare.
Vi er total forskellige men dybt facinerede af hinanden og vi det mest “interessante” forhold.
Men på en eller anden måde så har vores struktur og kommunikation gjort at det bare fungerer.. I min første bog skriver jeg også om Steffen lige inden “tørkager”. Ikke fordi at han er en tørkage 😉 . Jeg kan skrive meget om ham, den dejlige mand, der forstår mig som ingen andre gør… I SEE YOU… jeg forstår ham og han forstår mig. er det ikke smukt. det er DET kærlighed kan, gøre at man på trods af forskelligheder er villig til at være åben.
Vi har været utroligt meget igennem på bare de første 3 år.. det må blive et indlæg for sig… en anden dag…

Dette var lidt om mig indtil videre…