You are currently viewing Functional medicine

Functional medicine

Eller som det hedder på Dansk; Funktionel medicin.
At finde årsagen og behandle roden til “det onde” i stedet for blot at symptombehandle.

Har du mistanke om at du har skimmel i kroppen?. Fejler du en masse som “sundhedsvæsnet” ikke kan finde hoved og hale i og oplever du forværring…… Måske du skal læse lidt videre…

JEG deler gerne mine oplevelser, prøvesvar og rapporter, men det er IKKE TILLADT at du deler noget af mit materiale, da det er meget følsomt at dele så personlige oplevelser, prøvesvar og rapporter.

Denne skrivelse, har jeg gjort så kort som muligt. Det har dog taget mig måneder at skrive dette og det tog mig en hel time at gennemlæse.
SÅ ER DU ADVARET. Jeg kunne ikke gøre det kortere.
Diverse prøvesvar, rapporter og planer er ikke her, men kan sendes til dig efter ønske.
Læs videre for at finde ud af hvordan.

Hvis jeg fortalte dig, at du, selvom at det måske virker både umuligt, usandsynligt og uoverskueligt, måske kan få det bedre, måske helt godt, men det kræver måske en streng protokol, måske årelang og ubeskrivelig besværlig, hård og drænende indsats, hvor du famler i blinde undervejs og må afprøve diverse anbefalinger fra “eksperterne” og hvor gode råd er dyre, ville du så gøre det? 
Det skal også siges at det vil koste dig masser af blod, sved, tårer og ikke mindst masser af tid og penge, eller nærmere ALT din tid, energi og penge (og mere til)… Og og og…..der er INGEN garantier…
Er det et forsøg værd? Tror du at du kan overskue det og er DU det værd? 

Læs med her, for at høre om min oplevelse med functional medicine (begyndelsen af min “rejse” på at få det bedre – Dette indlæg er skrevet i marts+april+maj+juni 2023, efter 4 hele måneder med opstart, konsultationer, test, diverse detox (af den ekstreme slags) og tilskud, binders, enzymer mm.).
Jeg fejler en masse autoimunt, har fibromyalgi, ME (myalgisk encephalomyelitis), cøliaki, unbalance i tarmen samt utæt tarm, diverse mangelsygdomme og har skimmel i kroppen som forgifter mig med dens giftstoffer (mycotoxiner) når jeg forsøger at slippe af med den.
Men……… Her er min fortælling om opstart indenfor funktionel medicin, hvor jeg deler mine oplevelser og brugbar viden, så du måske også kan komme igang med at få det bedre, helt uden at starte med at ruinere dig og din familie økonomisk, Det er da et forsøg værd…
Nogen mener dog at folk først tager ting seriøst når det gør ondt på pengepungen…. For så føler du at det har KOSTET, og så SKAL du have noget ud af det…..Det er lidt synd synes jeg, men det er jo helt op til den enkelte….

Her har jeg samlet information for over 30 tusind kroner, for det er hvad de sidste mange mdr har kostet, og hertil kommer de mange tilskud, binders, enzymer, præ og probiotika, samt erfaringer ved at leve udelukkende af økologisk og biodynamisk, af masser af fisk og kun græsfordret kvæg osv.
Er det ikke vildt, at det har kostet over 30 tusind kroner bare at komme igang…. BARE AT KOMME IGANG!!!!!

Jeg deler ud af mine oplevelser, historie samt prøvesvar og måske kan du bruge det til noget, men… 
Det kan ikke understreges nok indledningvis, HVOR VIGTIGT jeg mener det er, at få en professionel til at guide dig på et eller andet tidspunkt og til at evt. få taget prøver selv, så du kan få svar på, sort på hvidt, præcis hvad du har af udfordringer. Du må selv mærke efter HVOR du er.
Der er også rigtig meget brugbar info på nettet, som udenlandske specialister har skrevet om. Du er blot nødt til at søge selv og læse for at blive klogere hvis du har mod på det. Der er mega meget at lære og forstå.

For selvom at 2 personer måske har dét tilfælles, at de lider af feks skimmel forgiftning, altså mycotoxiner i kroppen så kan der udover dét også være andet netop du skal tage hensyn til. (Skimmel bosætter sig i kroppen, så vidt jeg har forstået, hos dem der har været udsat for skimmel, er svækket og modtagelige og her BLIVER de og frigiver mycotoxiner, altså deres gift, så du bliver dejlig vag og i sidste ende fodrer dem, og på den måde lever de videre i dig…. De kæmper altså imod) YUM! sikke nogle svin….

Måske har du også en parasit (det havde jeg ikke), måske er stammen af skimmel ikke den samme, måske er vores tarmflora forskellige, måske har en af os utæt tarm mens den anden ikke har (zonolin kan måles – tætheden i tarmvægen), måske er den ene af os mere sensitiv end den anden for både medicin, tilskud, fødevarer mm, måske med MCAS (alvorlige reaktioner i og over hele kroppen over det mindste) eller histaminintollerense…… Og måske fejler vi hver især en masse forskelligt autoimunt også…… Kan du se hvad jeg mener? Selvom at det måske virker til at vi døjer med det samme, så er vi virkelig forskellige…. og fordi vi har ÉN ting tilfælles, betyder det ikke nødvendigvis at det samme der virker for mig, virker for dig.

Ja, det er en mundfuld, men et forløb skal helst skræddersyes, eller……. vrøvl. De såkaldte eksperter, har viden og erfaring du ikke har, men faktisk må hver enkelt person, ifølge eksperterne, prøve sig lidt frem med støtte fra “eksperten”, skræddersyet diæt, tilskud, binders osv., taget på nøje tidspunkter i forhold til hinanden. Kan du se…. Måske behøver du en ekspert til at hjælpe dig…. Men måske ikke…. Måske jeg kan give dig en masse gode råd og information…. IGEN, Det er helt op til dig…
Derudover skal du virkelig sørge for at pleje dit mentale helbred fra start, for du vil blive presset, MEGET PRESSET og testet til det yderste. 

Måske, hvis du har skimmel, er du endda nødt til at forlade dit hjem og alt hvad du ejer, for selvom at din bolig måske ser fin ud, kan den være mega giftig for dig.. Er du villig til alt dette?

Det bliver en HÅRD OMGANG…… ER DU KLAR?

…………………………………………………………………………………………. 

Jeg fejler en MASSE og har altid døjet, men da jeg havde udtømt alle mulighederne i sundhedsvæsnet, så vi (min mand og jeg) os nødsaget til at gå i en anden retning. For det vi havde gjort indtil da, havde ikke virket og det er jo ren idioti at gøre det samme som tidligere og forvente resultater.

Det har i årevis undret mig, at jeg fik konstateret den ene autoimune lidelse efter den anden, uden umiddelbar forklaring, sammenhæng og løsning. Og at jeg fortsat fik det værre, ligemeget hvad jeg gjorde. Jeg bed jo i det sure æble og gjorde som jeg fik besked på…..

Der er en masse, efter min mening irrelevant “sygehistorie” fra mig, før 2020, i “sundhedsvæsnet”, eller skal vi ikke bare kalde det “sygdomsvæsnet”, for med mindre du fejler noget akut eller har brækket en arm, så vil du i de fleste tilfælde blive holdt i møllen resten af livet. De fleste fejler en masse kronisk som ingen læger arbejder på at få til at forsvinde, så det passer jo ikke med navnet “sundheds” væsnet, da det efter min mening ikke er “sundt” at forblive “syg”.. Men vi er jo vant til det og gør bare hvad lægene siger, for dem stoler vi jo på, ikke????… Nå, det kørte vist af sporet, så den pauser jeg til en anden gang… SORRY..

I 2020 og 2021 forsøgte jeg mig med diverse alternative behandlinger, hjælpemidler, installationer og behandling hos en privat specialist i ME (myalgisk encephalomyelitis). Jeg var også tilknyttet smertecenter Aalborg, hos en meget kompetent overlæge, men dog uden effekt fra nogen af stederne.

Jeg fik også i 2022 fjernet mine 20 gamle silikone implantater med en explant, da vi mistænkte BII (Breast implant illness) og da det ikke gav mening for mig at beholde noget fremmed i min i forvejen overbelastede krop.

Da jeg i 2023 besluttede mig for at gå i retningen af functional medicine, var jeg i tvivl om, hvem jeg skulle vælge. 

Jeg havde først 2 samtaler med en behandler i USA hos The Wellness Way. 
Her et et skærm billede af mail fra dem

Den indledende konsultation på en times tid var gratis og første konsultation på en halv time samt plan kostede knapt 700 kr.
Jeg havde inden første konsultation sendt en masse de efterspurgte fra sundhed.dk så behandleren kunne danne sig et overblik og jeg havde derudover udfyldt en masse til dem som beskrevet i mailet på skærmbilledet ovenfor.

Jeg blev bedt om eller anbefalet, at få taget nogle prøver, så behandleren kunne danne sig et nyt billede og friskt overblik. 
Hans forslag var at jeg fik taget følgende prøver:

Mad allergi test til 399 dollar (ca 2800 kr)
Hormontest til 399 dollar (ca 2800 kr )
Tarmprofil test til 595 dollar (ca 4150 kr)

IALT ville det koste ca 9750 kr for 3 test.

Derudover blev jeg informeret om hvad prisen for den anden konsultation hvor jeg ville få prøvesvar og en skræddersyet plan. Det ville koste 300 dollar, svarende til omkring 2000 kr.

Jeg kunne ret godt lide deres struktur, service samt ærlighed og deres motto var nærmest:
“Vi diagnosticere ikke, men vi tilbyder og anbefaler test, og vejleder om tilskud og støtte til kroppen”.

Derudover ville der selvfølgelig hos dem, ligesom hos alle andre behandlere indenfor funktionel medicin komme yderlegere omkostninger til diverse tilskud mm. (ofte specielle, dyre og svære at få fat i) i en for nogle, lange perioder, måske år eller for enkelte, resten af livet.

Og en anbefaling var, at jeg, når jeg kom til USA engang, også skulle få taget røntgen af min ryg (grundet mit gamle piskesmæld, skæv ryg osv). 

…………………………………………………………………………………………………………………………………….

Jeg snusede også lidt til behandlere i Danmark og mens jeg gjorde dette, trykkede jeg FØLG hos nogle forskellige. 
Én af dem henvendte sig hurtigt til mig via messenger med mega selvtillid og fik mig hurtigt til at booke en tid til indledende konsultation kort efter. 

Han var hurtig til at finde en tid, hvilket passede super godt til min utålmodighed, men, den indledende konsultation endte med at koste 2000 kr, hvilket jeg først blev oplyst efterfølgende, og så var vi ligesom i gang…….
Jeg følte mig allerede der, lidt snydt eller fanget så at sige, men han talte virkelig sin sag og fortalte at han var den bedste, derfor valgte jeg at stole på ham, eller tro på ham og fortsætte, også for ikke at have spildt mine penge. 
Her er første plan fra ham:Det blev herfra anbefalet at jeg bestilte 2 prøver:
En urinprøve og en afføringsprøve.
Disse skulle betales til Nordic labs, hvilket jeg gjorde og de kostede:
GI map plus zonolin kostede 3200 kr
MycoTOX profile 3450 k
r
Ialt kostede de 6650 kr

Jeg blev på dag ét, efter første konsultation, sat på en streng diæt, da lægen mente at vi ligeså godt kunne komme i gang.. 
Måske ville det fungere godt for mange, men lige for mig, oplevede jeg hurtigt forværring. Jeg fik dog besked på at holde ud.
(og hvorfor jeg fik det værre, fik vi svaret på hele 6 uger senere da der kom svar på prøverne. Det var ifølge lægen pga af skimmel jeg fik det værre. Ser du, skimmels gift hedder mycotoxiner, og de cirkulerer rundt i kroppen, altså genoptages på vejen ud. SÅ, for at få mycotoxiner og skimmel ud af kroppen, skal de FANGES med såkaldte “binders” såsom kul, ler, alger og lign…. Det var en kort udgave af historien).
DET der undrede mig, var bare, hvorfor lægen havde sat mig igang med denne diæt når han netop mistænkte skimmelforgiftning…

Det var ifølge første plan, meningen at vi skulle have en kontrol tid efter 4 uger, men det blev ikke planlagt, derfor nåede jeg at opgive forløbet efter 5 ugers tid med konstant forværring hvor jeg havde meldt ud flere gange at jeg havde det stramt undervejs og lægen kom hverken til undsætning eller lagde op til noget brugbart…..Jeg må dog sige at han efter min mening fungerer super godt som motivations coach, men eftersom jeg følte mig overset eller overhørt når jeg flere gange meldte ud at jeg ikke kunne mere og at jeg fik det værre, blev jeg meget irriteret på ham. 

I løbet af de 5 uger hvor jeg gradvist fik det værre, men hvor lægen insisterede på at det var herx reaktion, altså die off, hvor de uvelkomne banditter i kroppen dør og kæmper imod)(Hvad end de var, for vi famlede jo i blinde på det tidspunkt). Der havde jeg efter aftale med lægen, dagligt sat en ære i at dele mine 2 måltider dagligt via instagram og “tagget” lægen så jeg kunne få input såfremt jeg spiste forkert. (Han mente at 2 måltider dagligt gav ro til krop og tarm)
Vi havde lidt ping pong frem og tilbage, men jeg synes at han var liiiidt for hurtig og ikke rigtig tog det alvorligt når jeg udtrykte at jeg havde det stramt. Derfor meldte jeg ud, at jeg ikke kunne mere og fordi jeg ikke fik støtte eller noget brugbart fra lægen, så var det den sidste dråbe for mig… (min tanke var, at hvis jeg til sidst meldte det “offentligt” ud via instagram, så ville han måske tage mig alvorligt, altså høre mig). Meeeeeen NIX…

Da vi indledte forløbet havde jeg gjort meget ud af at understrege hvor skidt jeg havde det og at jeg følte mig helt færdig og ved endestationen… 
Det følte jeg bestemt ikke blev taget alvorligt. For selvom at han sagde med sine ord at han virkelig tog det alvorligt, så var det ikke sådan det udspillede sig efter min mening. Helt enkelt, blev jeg igennem forløbet provokeret over en masse ting. 

Da svarene på prøverne kom 6 uger efter forløbets start, så jeg frem imod at høre resultaterne. Jeg endte dog med at betale 1500 kr for at få svarene, eller tolkning, som lægen kaldte det. 
Efter min mening, kunne de svar være givet på 5 minutter. I stedet betalte jeg for en masse småsnak og tid i røret mens lægen tog noter over min status osv. Jeg blev ret irriteret over at det skulle koste mig penge at få svarene på prøverne samt at spilde tid på konsultationen, men følte mig tvunget, ellers var pengene jo igen spildt… 

Prøvesvarene viste flere ting.Tarmbakterier der var off (vi skal have den rette sammensætning af gode og dårlige bakterier i tarmen), zonolin der var off (utæt tarm), bakterie overvækst af streptokokker, mega lav elastase-1 (fordølelses enzym), og forhøjede niveauer af skimmel (2 slags: Aspergillus – Ochratoxin A og Penicillium – Mycophenolic acid). Testene er håndteret af Nordic labs som har en margin der tager højde for et minimumsniveau x 2, således der ikke laves falsk positiv på prøvesvar.

Der var også lige det, med måden det hele blev håndteret på af dr. Hjerpsted, der irriterede mig. 
Tilliden var altså mistet og jeg stolede ikke 100% på at jeg ville få hvad jeg betalte for hos Ulrik Hjerpsted. 

Denne mail fik jeg efter snakken, altså plan 2:

Vi følte herhjemme at vi var nødt til at få tjekket vores hjem af skimmelhunden, hvilket vi fik bestilt. Hunden og føren Kevin gjorde et rigtig fint stykke arbejde nogle uger senere og markedere alle trægulve hvilket gjorde at der opstod en klar mistanke om skimmel i krybekælderen.
Besøget af skimmelhunden fik vi 10% rabat på da vi var henvist af Ulrik Hjerpsted. Vi kunne vælge mellem 3 løsningerVi valgte at få en mundtlig afrapportering af Kevin efter gennemgang af skimmelhunden.

Derefter bestilte vi besøg af SKADEservice som også var flinke og grundige. De tog en masse prøver samt lavede en fin uddybende rapport til os.

Skimmelhunden kostede 6525 kr
SKADEteknik kostede 8017 kr
Ialt kostede det
14542 kr af få undersøgt lidt i huset.

Jeg havde afslutningsvis denne mailkorrenspodence med lægen Ulrik Hjerpsted:

Jeg havde allerede da jeg fik svar på prøverne fra Ulrik, valgt at få en anden ekspert indenfor functional medicin, Birgitte Rodh, til at tyde prøvesvar, samt opstarte nyt forløb. Jeg ville være HELT sikker på at de prøver ikke blev tolket i øst og vest af de to eksperter, hvilket de heldigvis ikke gjorde. 

De 2 eksperter var altså mere eller mindre enige om hvad problemerne var og er, dog var der en verden til forskel på hvad jeg fik for pengene. 

Hos Ulrik fik jeg meget korte planer pr mail samt meget korte svar på spørgsmål.

Hos Birgitte fik jeg noget mere for pengene, i forhold til tilsendt materiale, svar og rapporter, dog var det stadig rimelig uoverskueligt og ekstremt det materiale jeg fik fra hende, hvorfor jeg har brugt lang tid på at gennemlæse det igen og igen og forsøge at lave simple planer udfra materialet, og læse igen og selv bygge på, når det først kørte og jeg forstod og havde styr på at tage et skridt ad gangen.
Det virker for mig, fuldstændigt umuligt at nogle kan ændre livstil så drastisk og samtidig passe job, familie samt diverse sociale begivenheder. Det er mig en gåde og jeg tager virkelig hatten af for alle mennesker sådan helt generelt. SKULDERKLAP.
Birgitte anbefalede blandt andet flere forskellige tilskud, op til 1,5 kilo forskelligt grønt om dagen (alt over 1 kg er fuldstændigt umuligt for mig og selvom at jeg tidligere har elsket grønt, har det sku næsten taget livslysten fra mig igen), indmad såsom lever dagligt (yum- HADER LEVER og er super sporhund så jeg kan lugte ALT, hele tiden – derfor kan lever ikke kamufleres for mig) og specielle råvarer som ikke fåes hvor som helst.

Her er et par skærmbilleder fra mails med Birgitte:

En ting som Birgitte bad mig om, var at IKKE DELE info. Dette er jeg dog total modstander af, for på den ene side forstår jeg godt at det er hendes levevej, men alt hvad jeg har betalt for, blot for at komme igang, ville jeg ønske andre kan spare og så kunne betale funktiotionelle behandlere for at få mere valuta for pengene senere. Der er jo selvfølgelig delte meninger om alt, men jeg deler ikke dette for at være ond mod Birgitte, MEN for at hjælpe alle dem der lider ufattelligt. Det er MEGET der skal sive ind, hvorfor det er godt lige at få tid til at absorbere det hele og omstille sig inden der spenderes mange tusinder af kroner.

Jeg fik af Birgitte en skimmel og detox diæt rapport på 27 siders volapyk. Hvad jeg mener med volapyk er, at der er ret mange termer som de fleste ikke ville kunne forstå og en masse som de fleste ikke kender til, hvorfor der oftes skal betales for yderligere konsultationer for at holdes i hånden på rejsen, eller der skal googles på livet løs indenfor termer du måske ikke forstår dig på….
Min mand og jeg har heldigvis læst utrolig meget forskning, artikler og bøger på området nu, hvorfor vi er sat lidt mere ind i det hele.

Jeg købte altså følgende ydelser hos Birgitte:
Indledende skriftlig konsultation til 650kr
Skimmel og detox diæt til 1750 kr
Skimmel renovering og afrensnings rapport til 550 kr

Ialt 2950 kr

Efter jeg havde købt de 3 forskellige ydelser skrev jeg følgende i en mail til Birgitte. Her er et uddrag:
Jeg har dog lige lyst til at nævne at jeg Helt ærligt synes at materialtet jeg har betalt for er mere kvantitet frem for kvalitet og det virker ikke somom at det skulle være skræddersyet til mig men nærmere virker som noget generelt til folk med skimmel og også som noget jeg selv har læst via research online især på amerikanske sider.. Det har taget enormt meget tid og energi at læse og genlæse diæten for at få overblik og for at få noget brugbart ud af det. Jeg har tænkt mig at dele materialet via min profil, netop fordi jeg synes det er kvantitet og fordi jeg ikke føler at jeg fik en skræddersyet, god og simpel guide men i stedet en hel masse som jeg selv skulle sortere i. Jeg vil gerne give dig eksempler på hvordan du kunne gøre det mere brugbart for sådan nogle som mig, men så tænker jeg måske at fakturaen for diæten skal krediteres. Det er helt op til dig, ville blot tilkendegive min mening i håb om at andre får en mere målrettet hjælp. Lad mig høre fra dig.

Jeg modtog efterfølgende denne mail fra hende:
Hej Betina. Da jeg vejleder i biohacking og ikke er behandler (se nærmere beskrivelse af dette på min hjemmeside), så gør jeg en dyd ud af at vidensdele og således “uddanne” mennesker – og her sær de sarte og syge –  til selv at kunne tage vare på deres helbred. Frem for at jeg dikterer klappeklare løsninger. Det sidste har jeg nemlig som særligt sensitiv haft meget dårlige erfaringer med, da jeg i sin tid selv konsulterede behandlere. Og da jeg nu har meget sensitive klienter – som du selv – ønsker jeg selvfølgelig heller ikke at diktere, hvad de helt præcis skal spise og tage af tilskud. Der må i min optik nødvendigvis må være en del valgfrihed og trial og error for at nå frem til målet. One size don’t fit all – så der er og skal være variationsmuligheder. Et eksempel: Selv tåler jeg fx ikke noget så banalt som aktivt kul som binder, mange andre tåler ikke de algebaserede bindere – og så nytter det jo ikke, at jeg kun dikterer en enkelt binder.
Derudover har jeg  selvfølgelig bestræbt mig på at sortere ud fra de oplysinger, jeg har fået fra dig – og jeg gør det samme for andre. Så nej det er ikke standardmateriale, du har fået. Det kræver både fokus, fordybelse og lang tid at lave hver enkelt rapport – også selvom den fremstå med en del valgfrihed. For det er ikke de samme valgmuligheder, jeg præsenterer en anden klient for. Af samme grund er det nok heller ikke en god ide at dele din rapport med andre – som jo vil have helt anderledes forudsætninger og problemstillinger end du selv.
Men hvis du synes, at du mangler vejledende specifikationer, vil jeg meget gerne hjælpe og beskrive, hvilke valg jeg selv ville forestrække at tage, jvf tilskud mv, hvis jeg var dig. I så fald må du fortælle mig, hvor du præcis mangler anbefalinger eller uddybninger, og nærmere bestemt, hvad du er i tvivl om. Obs Derudover vil du jo i rapportdelen om afrensning finde oplysninger, som ikke matcher med det, som de danske renholdningselskaber dikterer, da de bruger voldsomt toxiske produkter, som jeg således forsøger at “redde” dig fra. Og det gør jeg endda med DIY-løsningsmodeller, som du kan spare mange penge på at følge – fremfor hvis du skulle købte ydelserne udefra. Og det er heller ikke gængs info på internettet, selvom du søger i USA, Jeg tænker da også, det må have værdi for dig. Mvh Birgitte.

Ja, som du måske kan fornemme så er gode råd dyre og der er ingen garantier, men kun vejledning at hente og så må du bare prøve dig frem.
Jeg har siden 1 februar gjort mit bedste (det synes jeg altid jeg har, men jeg bliver hele tiden klogere (eller mere bims)), dog er jeg er par gange faldet i eller faldet af på den, i forhold til de strenge tøjler… 
Ikke noget vanvittigt, men blot et lille stykke glutenfrit hjemmebagt brød, en skive spegepølse, en zero sodavand, lidt mælkeprodukt eller en Joe and the Juice tunacado. Jeg hopper dog hurtigt tilbage på sporet igen da jeg ikke har samvittighed til andet. Men på en eller anden måde er det nemmere for mig at tage 5 skridt frem og ét skridt tilbage, for på den måde føler jeg alligevel i ny og næ at jeg “lever livet vildt”. Det kan jeg sige fordi at jeg i længere perioder har levet meget striks og personligt er det utroligt demotiverende når der ikke mærkes den store forbedring.

Jeg har selv lavet en plan udfra de råd jeg dyrt har købt, og bygger først videre på den plan når jeg har fundet mig til rette, får det bedre og finder energi til at give den en skalle. (Det er ret ekstremt det der står i materialet fra Birgitte og det er ret uoverskuligt for mig både at få lavet alt medicin magistralt, teste hver enkelt tilskud i mikro doser, sørge for at få lav histamin kød (dvs kød der ikke har modnet men bliver slagtet og spist direkte og må ikke genvarmes feks)… Der er så meget der virker fuldstændigt uoverskueligt og så er der måske nogle guldkorn her og der når jeg med tiden får afprøvet det hele).

Dette er min dagsplan pt:

Jeg er dog kørt ret sur i at følge denne plan og at være “bundet” til hjemmet, for at følge planen og især føles det ret surt at spise så store mængder af grønt at jeg til tider nærmest har madlede.. Det kan nemt ende med at blive anorektisk kan jeg fornemme, hvilket jo er totalt usmart for en i forvejen presset krop. 
Jeg sætter virkelig en ære i at fylde det bedste brændstof på min meget pressede krop, men når jeg kun må spise øko grønt, økologisk, biodynamisk og 100% græsfodret kvæg, frisk fisk plus masser af olivenolie så blivet jeg liiiidt træt i længden. 

Jeg savner virkelig havregrød, frugt, fløde, chips i ny og næ og selvfølgelig andre små goder samt frihed og energi.

Jeg er efterhånden meget FRI, men ikke fri på den fede måde. 

Jeg er fri for:
Gluten
Sukker
Lektiner
Sødemidler 
Psoudokorn 
Mælkeprodukter
Hurtige kulhydrater
Forarbejdede fødevarer osv

Er det nemt…. NEJ…. Men der er kun én vej, og det er FREM…. 

Målet er at blive:
Bedre
Gladere
Friskere
Stærkere
Smertefri
og fri for alle de begrænsninger jeg har nu.

I starten af juni rejste min søn og jeg på en afbudsrejse til Kreta. Med et kæmpe minus var dette måske ikke den smarste idé, MEN hvis jeg skal retfærdiggøre det, så SAVNEDE jeg min søn, jeg SAVNEDE at leve fri for faste rutiner i dette “få det bedre forløb” og meget mere som du sikkert kan forestille dig. Planen er at jeg fremadrettet vil spænde ballerne økonomisk men til tider behøver jeg lige at få en handlingsmæssig hjerneblødning og BESTEMME SELV (Betina 5 år). 
Jeg vil gøre mit bedste for at forbedre mig og være et forbillede. For mig selv, min søn og jer omkring mig som har brug for mig. For hvad er ellers meningen med det hele…..

Rejsen til Kreta blev noget af en øjenåbner.
Jeg var blevet anbefalet af flere indenfor functionel medicine at rejse væk hjemmefra for at se om jeg oplevede bedring mht til skimmelforgiftning. Jeg havde ikke forestillet mig at ankomme til et hotel fyldt med skimmel, som vi gjorde på Kreta og vi flyttede derfor hotel. Efterfølgende opdagede jeg dog at rigtig mange steder, hvis ikke de fleste steder på Kreta oplever udfordringer med skimmel. Vi endte med at have åbne døre og vinduer konstant for at få luftet ud…….

OBS: Jeg tror at ALT hvad jeg/vi har gjort de sidste par år, er med til at gøre at jeg får det en bitte smule bedre for hvert år der går. Jeg havde nok bare ikke forventet at det var så alvorligt og langsommeligt.
Både diverse behandlinger, udelukkelsesmetoder, explant, livsstilsændringer, førtidspension, ro på, aflastning, positiv indstilling og benhårdt fokus på at gøre det bedste, er med til at gøre en lille forskel. Det virker somom at det er en dans med to skridt frem og ét tilbage, men så længe at det blot går en smule bedre i det store hele så er vi godt på vej. Jeg skylder mig selv, min søn og alle andre der lider, at finde svar og prøve, prøve, prøve og prøve igen og igen når noget fejler. Intet er spildt, for vi bliver det klogere for hver gang….
Jeg håber at du fik en smule ud af at læse dette. Du ønskes god fornøjelse på din egen rejse…

Alle prøvesvar og rapporter har jeg ikke vedhæftet her, men jeg deler dem gerne med dig hvis du oprigtigt er interesseret.
(Ønsker du adgang til dette, ville jeg sætte pris på en lille donation)
Dette skriver jeg kun fordi jeg selv har brugt en frygtelig masse tid, energi og penge på alt dette..
Alternativt kan du selv begive dig ud på rejsen med en behandler indenfor funktionel medicin og biohacking.

JEG deler gerne mine oplevelser, prøvesvar og rapporter, men det er IKKE TILLADT at du deler noget af mit materiale, da der er meget følsomt at dele så personlige oplevelser, prøvesvar og rapporter.

Har du behov for støtte eller hjælp fra mig så er du velkommen til at kontakte mig. Vær dog venlig at gøre det simpelt og kort, for ikke at spilde min begrænsede mængde energi og tid. Jeg skriver nødigt, hverken mails, beskeder osv, derfor foretrækker jeg at du ringer mig op på et aftalt tidspunkt.
Skriv til mig på de sociale medier (hvis vi er venner, ellers ender din besked et sted jeg ikke ser den), eller sms 61659106.

Skriv gerne til mig hvis du har læst dette indlæg og lad mig vide om du kunne bruge det til noget.

Tak fordi du læste med.
Jeg ønsker dig HELD, LYKKE og et godt helbred.