Hjemmelavet pasta

Hjemmelavet pasta

I min bog GLUTENFRI LIVSSTIL har jeg en skøn opskrift på pasta. Dette er i virkeligheden den samme bare simplificeret og meget nemmere.
Den hemmelige ingrediens er glutinous rice flour altså klister rismel som er en asiatisk rismel som er meget stivelsesholdig. den fås i asiatiske supermarkeder til en meget fin pris.
I virkeligheden er det nærmest som rismel med xanthan gum i så kan du ikke komme afsted og få fat i klister rismel så brug blot almindelig rismel og tilsæt xanthan gum indtil dejen er fleksibel. Det skal nævnes at et amerikansk studie viser at mange får allergi overfor xanthan gum da det i årevis er blevet brugt i store mængder i fødevarer. Derfor læner jeg mig op af fødevarestyrelsens anbefalinger om at spise varieret, derfor blander jeg ofte også forskellige meltyper.

Pasta til 2 personer
½ tsk salt
½ tsk gul fiber HUSK
½ tsk xanthan gum
35 g kikærtemel
50 g tapiocamel (eller majsstivelse/kartoffelmel)
75 g glutinous rice flour/klister rismel (eller 75 g rismel + 1 tsk xanthan gum)
1 æg
½ spsk olie (smagsneutral)
½ dl vand

et par dråber olie/vand til at justere dejen med.

Alle de tørre ingredienser blandes grundigt sammen i en skål.

Alle de våde ingredienser hældes i røremaskinen og de tørre ingredienser tilsættes under omrøring. Når alle ingredienser er blandet sammen giver du lige dejen en ordenlig tur i maskinen. Mærk på dejen og juster med et par dråber olie, vand eller mel. Det handler om at kende sin dej og den skal være blød og fleksibel, men ikke klistret.

Nu er det tid til at rulle dejen papirs tyndt ud og så bare forme, lege, hygge og til slut nyde den friske pasta.
Du kan fylde dine pastaer med alt hvad hjertet begærer. Mine favoritter er pulled pork med feta, laks med spinat og ricotta eller grøntsags fyld med parmesanost. Det er kun fantasien der sætter grænser.

Frisklavet pasta må gerne ligge og tørre lidt inden du pakker det ind, fryser det ned eller koger det.
Kogetiden afhænger af tykkelsen på pastaen. Husk på at pasta svulmer op under kogning,
Koges i saltet vand. Pas på med ikke at koge pastaen for meget. Al dente er perfektion i mine øjne.
En krydret tomatsauce, ostesauce (cabonara) eller en sauce med smør og salvie, klæder frisk pasta rigtig godt.

På min Instagram profil (IGTV) kan du se en video hvor jeg laver pasta.
Mine opskrifter laver jeg altid til 4 personer men i videoen laver jeg kun en halv portion, dvs til 2 personer, så derfor har jeg også lavet den ovenstående opskrift til 2 personer.
Se videoen her https://www.instagram.com/tv/B-U9yaDhL2A/?utm_source=ig_web_copy_link

Luk menu
×
×

Kurv