Ingredienser:
3 dl vand
100 g smør
¼ tsk salt
(½ tsk bagepulver)kan undlades(det gør at de svulmer extra op)
1 tsk vanilje
2 tsk xanthan gum
4 tsk fiberHUSK (gul) (pulver husk)
50 g sukker
260 g mel
2 æg (kan undlades eller halvveres) (gør at de svulmer op)
Ang melet:
Til den lyse udgave benyttede jeg følgende:
60 g maizena majsstivelse
100 g rismel
100 g tapiokamel
Til den grovere udgave (den første, de tykke) benyttede jeg følgende:
40 g rismel
40 g durramel
40 g fuldkornsrismel
40 g maizena majsstivelse
100 g tapiokamel
Du kan altså vælge meltyper selv.
Smør smeltes ved lav varme og tilsæt vand.
Mål alle de tørre ingredienser af og bland dem godt sammen.
Bland æg i Smør vandet (medmindre det våde er for varmt (Hvilket kan ske for den bedste), for så skal du i stedet tilsætte æg når du mixer vådt og tørt sammen) og tilsæt de tørre ingredienser under omrøring.
Når alt melet er optaget så skal du have den bløde, let klistrede dej over i en sprøjtepose med stjernetyl. (ikke for stor stjernetyl, jeg anvender en der er knap 1 cm i åbningen. De bliver nemlig fordoblet i størrelsen grundet æg og bagepulver. (undlader du æg og bagepulver skal du bruge den størrelse tyl som du ønsker dine færdige churros skal være).
Det er vigtigt at du er vaks på hænderne i hele processen, for lader du dejen hvile så sætter den sig og bliver tykkere hvilket gør det svært eller sværere at sprøjte dine churros ud.
På et stykke bagepapir med olie eller Fedtspray på laver du lange churros (du kan skære dem over efterfølgende).
I en gryde opvarmer du smags neutral olie eller palmin til 180 grader.
Hold gerne øje med temperaturen undervejs da de bliver bedst hvis ved 180 grader.
Nogle gange har jeg kogt dem i rapsolie og temperaturen ryger hurtigt op på 2-300 grader, men det er gået fint med kogningen alligevel.
PAS PÅ DIG Selv. Så varm olie er vildt farlig.
Dine churros koges i 4-5 minutter mens du et par gange undervejs sikrer dig at de får varme på begge sider, altså vender dem lidt undervejs.
Jeg kogte og koger ofte mine churros i en lille gryde, for at spare på olien og derfor bliver mine churros kun Ca 10 cm i længden.
Når de er flotte karamelbrune er de klar til at tage op af olien og dryppe af på lidt køkkenrulle.
Skal de spises senere kan fryse dem ned. De kan altid genvarmes og bliver dejlig sprøde efter en tur i ovnen på 200 grader varmluft.
Laver du tynde churros så bliver de mere sprøde end den tykkere udgave. Begge smager dejligt. Jeg foretrækker de tykke og fluffy churros.
Nydes med kanelsukker og chokoladesauce.
OBS. Orker du ikke at lave donuts eller æbleskiver til jul, så lav extra churros til fryseren når du er i gang. Du kan altid tilsætte både revet citronskal og katdemonne til din churros dej og VUPTI så har du jule churros. Du kan faktisk tilsætte lige de smage du ønsker, for DU ER BOSSEN I DIT LIV 😁
God fornøjelse