You are currently viewing Verdens nemmeste boller

Verdens nemmeste boller

6 stk.

6 dl varmt vand (IKKE LUNKEN MEN VARMT)
1 tsk sirup
1 tsk eddike
3/4 tsk salt
1 1/4 tsk bagepulver
22,5 g fiber HUSK
30 g chia
35 g havregryn
50 g boghvedemel
50 g fuldkornsmajsmel
100 g fuldkornsrismel

(Du kan benytte de typer mel/gryn du ønsker, blot hold dig til MAX. 35-50 g gryn og husk at blande minimum 3 slags mel/gryn så det ikke smager for kraftigt af den ene slags). Vær opmærksom på at ændrer du mel i opskriften så vil de måske ikke hæve op som på billedet. Det er de lette meltyper der gør at de hæver meget til sidst.

Vand(varmt), sirup og eddike blandes sammen og står mens du måler alle tørvarer af (Husk at benytte RIGTIG tsk måleske og ikke en kaffe tsk).
Mix alle tørvarer godt sammen.
bland vådt og tørt i røremaskine i 5 minutter.

På en bageplade med meldrysset bagepapir hælder du dejen ud og trykker den til max 3 cm tykkelse i højden med en våd dejskraber eller våde hænder. Drys dejen med lidt mel, del dejen med en dejdeler eller dejskraber evt med lidt olie på og ryk stykkerne fra hindanden med dejdeleren/dejskreberen. Bag bollerne med det samme.

Bages i forvarmet ovn på 200-230 grader varmluft i 35-40 minutter.
Et super godt råd når du bager glutenfrit er at opvarme din ovn på MAX temperatur. Når bagværket sættes ind, slukker du blæseren(for ikke at blæse den varme luft ud). Derefter sætter du dit bagværk ind i ovnen og tænder for blæseren igen. Lad ovnen stå på MAX temperatur de første 5 minutter og sænk derefter temperaturen til det anbefalede.
Ofte når man bager så mister man grader når man åbner ovnen og mange ovne er ikke de angivne grader indeni heller. Derfor må du lære din ovn at kende og hellere give dit bagværk et varmechok i stedet for at ende med bagværk der ikke hævede som ønsket.

Nogle ovne varmer ikke så meget og derfor er det forskelligt om ovnen skal være sat til 200 eller 230 grader. Hellere bage for varmt i starten og så skrue ned til sidst i bagningen.