Napolionshatte

Napolionshatte

25 stk små

Mørdej:
300 g rismel 
100 g flormelis
150 g smør
2 ½ tsk husk
1 æg 

Kransekagemasse:
100 g rørsukker
1 æg hvide
250 g marcipan

Pynt:
30 g pistacie
200 g chokolade mørk 


Smelt smør på lav varme, bland alle ingredienser til mørdejen sammen og lad den hvile i 30 minutter på køl.

Lav kransekagemassen klar og stil den på køl.

Med lidt rismel ruller du forsigtigt mørdejen ud (du kan med fordel rulle den ud på et stykke bagepapir, da den så er nemmere at håndtere)
Jeg benyttede en rund udstikker dia 7 cm.
Placer dine runde stykker dej på en bageplade med bagepapir.

Del kransekagemassen i det antal du har fået stukket ud.
(har du lyst til nougatfyld i dine napolionshatte så husk at tilføje dette i midten af kuglen.)
Med lidt vand på hænderne ruller du kuglerne og placerer dem på midten af de runde stykker dej.

Forsigtigt former du dejen ved hjælp af 3 udvalgte fingre 🙂
Tryk dejen let fast på kuglen.
Pynt evt med hakket pistacie
Bages i forvarmet ovn på 190 grader varmluft i 8-10 min til de er let gyldne.

Når kagerne er kølet af kan de pyntes med mørk tempereret chokolade.
Chokoladen hakkes og ⅔ smeltes til 48-50 grader og hældes i en skål med den sidste ⅓ af den hakkede chokolade. Rør rundt til alt chokoladen er smeltet og pynt som ønsket.

Ønsker du ikke at benytte rismel kan du evt erstatte det med durra(sorghum), tapioka eller andet lyst. Rismel bliver dog lidt mere sprødt end de andre typer lyst mel.