Hindbærsnitter

Hindbærsnitter

ca 12-16 små

Mørdej:
1 æg
1 tsk xanthum gum (kan undlades)
2 tsk bagepulver
1 spsk husk
100 g sukker
100 g smør
200 g rismel

Marmelade:
2 spsk rørsukker
200 g hindbær
evt lidt vand.

Mørdejen laves således:
Smelt smør på lav varme.
Bland æg og sukker.
Mål øvrige ingredienser op og bland tør varerne grundigt.
Hæld smør i æg og sukker blandingen og tilsæt tør varer mens du rører grundigt med piskeris.
Lad mørdejen hvile nogle minutter så det kan sætte sig og stil det derefter på køl i ½ times tid.

Når mørdejen er kølet så kan den rulles mellem 2 stykker bagepapir i ca 2 mm tykkelse og derefter stikkes ud med en lille rund udstikker på ca 4-5 cm i diameter.


Brug gerne en palet eller tynd stål spatel til at løfte den lille runde småkage fra bagepapiret og ved hjælp af fingrene placere dem på bagepapiret på bagepladen

Stil gerne bagepladen på køl inden de bages. På den måde flyder de ikke så meget ud når de bages.

Bages i forvarmet ovn ved 175 grader i 8-10 min

Marmeladen koges i 15 min, smages til med sukker/citron og sættes på køl indtil snitterne samles.
Pyntes med glasur og krymmel efter ønske.