12 små tærter i muffins størrelse
Mørdej:
1 tsk husk
2 æg
60 g flormelis
80 g rismel
80 g majsmel
90 g boghvedemel
125 g smør
Fyld:
1 æg
2 tsk vaniljesukker
80 g smør
80 g sukker
80 g mandelmel
Kompot:
300 g jordbær
30 gram sukker
12-20 mynteblade, fintsnittet
Start med at smelte smør til mørdejen.
Bland de tørre ingredienser sammen.
Bland det hele så det samler sig til en blød masse.
Film dejen og læg den på køl i en time.
Imellemtiden laves fyld og kompot klar.
Blande æg og sukker, smelte smør og lade det køle, før æggesnaps, smør, mandelmel og vanilie blandes sammen til sidst.
Skær jordbær i små tern, snit mynte fint og bland sukkeret sammen med jordbær og mynte. Stil kompotten på køl.
Rul den kølede mørdej ud mellem 2 stykker bagepapir til 1-2 mm tykkelse. Placer mørdejen i de ønskede forme og tryk den fint ud. Placer fyldet ovenpå inden de kommer i ovnen.
Bag små tærter i ca. 10-12 min ved 180 grader
Nydes kold
Serveres evt med cremefraice, vaniliecreme eller vanilie is. Pyntes som ønsket.
TIP: Du kan med fordel drysse tærterne med hakket mørk chokolade mens de er lune og inden kompotten ligges på. Det giver lidt ekstra til tærterne.