Dette er min opskrift på pølsebrød fra min bog GLUTENFRI LIVSSTIL som jeg har konverteret.
Jeg foretrækker at have snobrød klar i fryseren så de blot kan varmes over bål.
Laver du dem over bål fra start så bliver dejen ikke helt bagt færdig og de færreste har tålmodighed til at sidde i 20 minutter eller mere og bage snobrød.
CA. 10 stk.
5 dl lunken vand
25 g øko gær eller 2 tsk bagepulver (10 ml/gram)
1 tsk ahornsirup
1 tsk eddike, æblecider
1 tsk salt
1 tsk gurkemeje
1 tsk allround krydderi
1-1½ tsk xanthan gum
25 g fiber HUSK
25 g havremel (glutenfri)
50 g maizena majsstivelse
75 g majsmel
100 g tapiocamel
100 g glutinous rice flour/ klister rismel (eller rismel + 1 tsk xanthan gum)
Vand, gær og sirup blandes sammen.(Benytter du ikke gær så bland blot de våde og tørre ingredienser sammen hver for sig).
Bager du med gær skal du anvende lunken vand.
Bager du med bagepulver skal du anvende varmt vand. (ja varmt)
Bland alle de tørre ingredienser grundigt sammen.
Tilsæt eddike til væsken før du blander de tørre ingredienser i.
Dejen røres hurtigt med piskeris eller på maskine.
Dejen er nu lidt gele-agtig og kan formes med det samme med lidt vand
eller olie på fingrene.
Del dejen i 10 stykker a ca. 90 gram.
Rul tynde lange pølser på 1½ cm tykkelse.
Del et stykke bagepapir i 4 stykker og rul hvert enkelt stykke bagepapir til en 1 cm tyk pølse/rør. Form dine snobrød om bagepapirer(der hvor der skal være en gren når de lunes over bålet). Lav ikke hullet for stort da grene til snobrød ofte ikke er mere end 1-1½cm tyk. Hullet i snobrødet kan altid udvides inden det fyldes.
Bager du med gær så kan du med fordel lade dine snobrød hæve 1 times tid.
Bager du med bagepulver så skal de bages med det samme.
Bages i forvarmet ovn (Gerne opvarmet til 250 grader) på 200 grader varmluft i 15-20 minutter hvis du bager med gær og i ca 25 minutter hvis du bager med bagepulver.
Lad dem afkøle minimum 30 minutter.
Nu er de klar til en hurtig opvarmning over bålet.
Se hvordan jeg laver dem på min Instagram profil (IGTV)
Se videoen her: https://www.instagram.com/tv/B-XzenehtZa/?utm_source=ig_web_copy_link