Mørkt kernebrød

Mørkt kernebrød

Ca. 2 alm brødforme, 1 stor brødform eller 2-3 rustikke landbrød

10 dl lunken vand
50 g øko gær
2 tsk ahorn sirup
2 tsk eddike

200 g fuldkornrismel
150 g boghvedemel
100 g fuldkornmajsmel
85 g maizena
50 g fiberhusk
50 g havregryn (glutenfri)
25 g kakao pulver
25 g carob pulver
2 tsk salt

100 g solsikke kerner
100 g græskar kerner
100 g hørfrø
100 g lys sesam
100 g sort sesam

Vand, gær og sirup blandes sammen og står imens du måler alle tørvarer af.
Mix alle tørvarer godt sammen.
Tilsæt eddike til væsken før du blander de tørre ingredienser i.
Tørvarene tilsættes på én gang væsken og røres i røremaskine eller med håndmixer i 2-5 min. +/- 😊

Dejen er nu lidt klistret og kan fyldes I formene og trykkes og formes med våde fingre/dejskraber.
Fyld brødforme max 2/3 af formen. (De hæver lidt under bagning også)
Du kan evt. pynte med kerner inden du trykker med vand.
Brødet kan hæve mens ovnen varmer op.
Hæver brødet mere end til kanten af brødformen, så punkter brødet nogle steder med en våd og spids kniv for at undgå for store lufthuller.

Bages I forvarmet ovn på 200 grader varmluft i 40-45 min ved brug af 2 forme og 50-55 min ved brug af 1 form.
Lad brødet afkøle minimum 15-30 min inden det skæres.
Glutenfrit brød kan ofte blive tørt og kedeligt efter et par dage.
Syntes dog dette holder sig dejligt i pose i en mørk skuffe eller i køleskabet.

Du kan med fordel skære brød i skiver og smide det i fryseren.
Generelt syntes jeg det er nemt at tage skiver direkte fra fryseren og varme brødskiverne i en Paninigrill.  

Luk menu
×
×

Kurv