You are currently viewing Hjemmelavet pasta

Hjemmelavet pasta

4 pers (28 stk)


Pastadej:
1/2 tsk salt
1 tsk fiber husk GUL
1 tsk xanthan gum
45 g tapioka mel
50 g hirsemel (eller Kartoffelmel)
50 g boghvedemel
60 g majsmel
60 g kikærtemel
60 g durramel/sorghum (eller fuldkornrismel)
2 hele æg
2 æggeblommer
1 spsk olie
1/2-1 dl vand

Fyld:
½ løg eller porre
1 æg
30 g parmesan
40 g feta
80 g mozzarella/ricotta/feta
100 g laks
100 g spinat
Salt og peber

Sauce:
3 dl hvidvin (reduceres til det halve)
75 g smør
Salt og Peber

Pastadej (del 1):
Bland alle de tørre ingredienser til dejen i en skål og lav en lille fordybning til æg, olie og vand. Pastadejen skal være hård og sej og det skal være hårdt for hånd mullerne at ælte den sammen. Benytter du røremaskine så skal du også starte med alle de tørre ingredienser i skålen. 
Først vil dejen smuldre og klumpe før det hele til sidst samles. 
Benytter du maskine så anvend K spaden (ikke dejkrog eller piskeris). 
Når din dej er samlet, læg da et stykke film over dejen mens du laver sauce og, eller fyldet klar.

Fyld:
Løg/porrer sauteres på en pande ved høj varme. Inden det tager farve tilsættes spinaten så  væsken kan fordampe. Sluk for blusset og klargør resten af fyldet inden du blander det hele godt sammen.

Pastadej (del 2):
Når fyldet er lavet er dejen nu klar til brug.
Pastadejen skal rulles papirtyndt, dvs så tynd som overhoved muligt. Har du ikke en pastamaskine så kan du anvende en kagerulle, hvilket jeg syntes er det nemmeste. Husk at drysse lidt med mel undervejs (rismel).

Pastadejen er forholdsvis let at rulle ud. Del dejen i 4 stykker og rul så tyndt ud som ½ mm. (gerne papirtyndt). Mens du ruller det hele ud så læg de stykker der er udrullet under et stykke film så de ikke bliver tørre. Brug ekstra rismel til at rulle pastadejen tyndere ud med.
Saml dine ravioli undervejs. Der findes mange metoder til at samle ravioli på. Gør det der er nemmest og mest naturligt for dig.

Samling af dine ravioli:
Jeg gør således på billedet herunder. Placer lidt fyld, ca 1 tsk. 2 cm fra kanten af dejen og med en afstand på 1-3 cm afhængig af hvor store du ønsker dine raviolier. 


Fugt fingrene med vand og smør dejen mellem fyldet. Nu kan du lægge det øverste lag pasta dej på (ligesom en side papir ovenpå et andet stykke papir(med fyld imellem)) mens du forsigtigt trykker sammen der hvor der er vand. Kunsten er at lave ravioli uden lufthuller og med så meget fyld som muligt. Når du har presset dem godt sammen der hvor vandet er så kan du skære dem ud /(i små firkanter) og placere dem et sted til tørring gerne med et drys mel under. De må gerne tørre i 10-20 min eller mere.
Jeg laver altid ravioli i god til og så fryser dem. Så er de klar til at tages direkte fra fryseren og tilberedes.


Ravioli skal (afhængig af tykkelse) koges i 8 min. I de første mange forsøg på at lave ravioli vil du sikkert være bange for at lave dejen for tynd og derfor kan du ende med at lave din pastadej for tyk og så skal du koge dem meget længere. (smag på en ravioli for at se om den er tilpas kogt)
Forsøg gerne, som nævnt tidligere, at lave dejen tynd for ellers får du for meget dej i forhold til fyld når de senere indtages.

Sauce:
Saucen er super simpel. Hvidvinen reduceres til det halve mens pastaen koger. Smør, salt og peber tilsættes og smages til.
Saucen er ret syrlig men passer perfekt til pastaen.
Når pastaen er færdigkogt (prøv lige at sætte tænderne i en inden), så tages de op af det kogende vand med en hulske og placeres forsigtigt på panden med sauce hvor de alle lige skal “kastes rundt” til saucen har svøbt dem kærligt ind.

Anret på tallerken og pynt.

Til at toppe Raviolien med, har jeg lavet en tomatsalat. Det giver en frisk og lækker smag. For opskrift på tomatsalsa se under opskriften bruschetta

FYI:
Jeg har prøvet at benytte forskellige slags mel og du kan sagtens erstatte en slags mel med en anden, husk blot at benytte minimum 3 slags for at smagen ikke er for gennemtrængende af den ene slags. 
Fiber husk og xanthan gum er med til at gøre dejen smidig så disse skal hverken erstattes eller undlades.


Du kan tilføje næsten alt i ravioli.
Den ene gang vi spiste pulled pork var der en smule tilbage som jeg benyttede som fyld i ravioli dagen efter. Det var super lækkert og med tomatsalsaen fra bruschetta opskriften så smagte det himmelsk.

Du kan med fordel lave en smagsfuld puré af græskar eller stegtesvampe.

Det kommer sig ikke så nøje.

Pastaen kan også rulles og laves til tagliatelle (bred spaghetti) eller lasagne.

Velbekomme