ca. 2 bageplader.
Antal afhænger af udstikkerformene.
½ tsk potaske
1 æg
1 tsk nelliker
1 tsk kardemomme
2 tsk kanel
2 tsk natron
2 tsk ingefær
1 spsk fiber HUSK
70 g teff mel
100 g smør
100 g farin/rørsukker
120 g rismel
Smelt smør ved svag varme og bland sukkeret i smørret.
Rør potaske ud i æg og tilsæt det til sukker massen.
Alle de tørre ingredienser røres godt sammen og piskes hurtigt sammen med sukker massen.
Dejen er håndterbar efter få minutter.
Saml den med hænderne og rul den ud på et stykke bagepapir drysset med lidt mel.
Hvis dejen klister til din kagerulle så smør den lidt med en neutral madolie. Rul til en tykkelse på 2-3 mm og stik dejen med dine yndlings udstikkere. Med hjælp fra en palet eller to i stål placeres de forsigt på en bageplade med bagepapir.
De kan stå ret tæt med 1-2 cm afstand.
Sæt pladen på køl når den er fyldt mens du stikker resten af dejen ud.
Alt dejen bruges. Små rester kan nemt rulles til mini pebernødder.
OBS Farin giver en brændt sukker smag. Jeg har i denne opskrift anvendt farin. Benyt gerne rørsukker eller mix de to.
Bages i forvarmet ovn i 7-9 min på 175 grader varmluft ovn.
Når kagerne kommer ud er de stadig bløde men bliver hurtig knasende sprøde og gode.
Lad dem evt. køle på en bagerist
Dekorer dine peberkager med glasur lavet på flormelis og æg hvide.