1 kage til 12 personer
4 æg
250 g farin
2½ dl olie (smagsløs)
1 tsk salt
2 tsk vaniljesukker
2 tsk kardemomme
3 tsk kanel
4 tsk husk (gul)
4 tsk bagepulver
80 g Hirsemel
80 g fuldkornsrismel
400 g revet gulerod
Saltkaramel:
½ tsk salt
½ dl mørk sirup
1 dl flormelis
1 dl fløde
20 g smør
1 tsk kakao
Kagen:
Bland æg og farin sammen inden du tilsæter olien.
Mix tørvarer sammen og bland det i sukkermassen.
tilsæt revet gulerod til sidst.
Fyld en springform med bagepapir og smør formen. (jeg anvender fedtspray)
Bages på 180 grader varmluft i 30-40 min.
Saltkaramel:
Bland Sirup, flormelis og fløde og bring det i kog. koges under omrøring i ca 2 minutter til konsistensen er som tynd sauce. Tilsæt smør i tern og rør til smørret er smeltet. Rør kakao (jeg benyttede sort alkaliseret kakao fra King Arthur i USA) og salt i til sidst inden du hælder karamel saucen i en beholder og den sætter på køl.
Når Kagen er kølet hælder du glasur og saltkaramel på.
Her har jeg lavet cirkler med saltkaramel i en lille sprøjtepose hvorefter jeg med en kødnål trak fra midten og ud til kanten for at få det til at ligne spindelvæv.