Ca 20 små eller 8-10 store
2 dl lunken vand
12,5 g øko gær eller ½ tsk bagepulver
100 g lys sirup/honning
1 æggeblomme
½ tsk potaske
¼ tsk ingefærpulver
¼ tsk nellike
1/2 tsk vaniljesukker
1/2 tsk hjortetaksalt
½ tsk kardemomme
½ tsk allehånde
1 tsk kanel
12,5 g fiber HUSK
20 g Maizena/kartoffelmel
30 g Fuldkorns rismel
50 g Tapiokamel
50 g Fuldkorns majsmel
100 g chokolade mørk
Bland vand med sirup og gær.
(Benytter du bagepulver så mix bagepulveret med resten af tørvarerne.)
Potaske røres ud i en lille smule koldt vand og tilsættes væsken sammen med æggeblommen.
Tørvarer blandes godt og tilsættes på én gang væsken og røres i røremaskine, med håndmixer eller hurtigt i hånden med et piskeris.
Dejen er nu lidt flydende med bliver mere gele dejagtig og skal derfor hvile i 30 min på køkkenbordet.
Lidt rismel drysses på bordet og dejen trykkes lidt flad.
Rul dejen med en kagerulle til 1/2-1 cm tykkelse og stik dejen ud med dine hjerteforme.
Placer forsigtigt hjerterne på et stykke bagepapir med 1-2 cm afstand
Bages på 200 grader varmluft i 8-12 min
Når hjerterne er kølet af kan de overtrækkes med mørk tempereret chokolade og dekoreres.
Chokoladen hakkes og ⅔ smeltes til 48-50 grader og hældes i en skål med den sidste ⅓ af den hakkede chokolade. Rør rundt til alt chokoladen er smeltet og overtræk dine hjerter som ønsket.
Originale honninghjerter smager af honning, er seje og bløde på samme tid og fordejen af mel og honning laves 4-8 uger i forvejen. For at undgå at starte 2 mdr i forvejen, har jeg lavet denne nemme udgave.