Bruschetta

Bruschetta

Bruschetta er det nemmeste i verden.
Frisk eller gammmelt brød skives og ristes sprødt i ovn eller brødrister og toppes med ærtecreme eller tomatkompot.

Ærtecreme:

1 tsk salt til kogning
1 spsk parmesan revet
1 spsk olivenolie
1 forårsløg
1 fed hvidløg (lille)
1 dl edamame bønner
1 dl ærter
Frisk basilikum
Salt og friskkværnet peber

Kog edamame bønnerne i 4 min og tilsæt ærterne og lad det koge i 1 minut mere. Hæld vandet fra og hæld dem direkte i is koldt vand (for at bevare den grønne farve).

Hak hvidløg og forårsløg groft og hæld dem i en foodprocessor. Dræn det grønne og blend det med i foodprocessoren. Tilsæt til sidst parmesan, olie og basilikum, blend kort og smag til med salt og peber.
Serveres på Bruchetta, som dip eller smørelse på brød.

Tomatkompot:

2-3 store tomater
1 fed hvidløg
1-2 spsk olivenolie
Frisk basilikum
Salt og friskkværnet peber.

Skær tomaterne i små tern og hæld dem i en sigte. Salt tomaterne og lad væsken dryppe fra i 5-10 min.
Hak hvidløg og basilikum i fine tynde skiver/strimler og bland alle ingredienser.
Smag til med salt og peber pg lad tomatsalaten stå og trække til den skal benyttes.
Den kan sagtens holde sig i dagevis i køleskabet.
Serveres på Bruschetta, som topping på fisk, risotto eller pizza.